Ga naar inhoud

Duurzaam boeren deden wij al. Dat we straks aan huishoudens in de buurt zonne-energie leveren, past echt bij ons! Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

Het verhaal van boer Casper

Maak kennis met Casper Brands, akkerbouwer en pluimveehouder in Den Andel (Groningen) en Energie van de boer-deelnemer.

Het was Caspers vader die hem vertelde over ons innovatieve energieproject, waarbij wij asbestdaken van agrarische leden kosteloos vervangen door nieuwe daken met zonnepanelen. Casper heeft een 70 meter lange schuur staan voor zijn vrijeuitloopkippen, dus het is niet moeilijk om te bedenken dat het zelf asbestvrij maken flink wat zou kosten. En dan heb je het nog niet eens over al dat geregel, ook voor de zonnepanelen.

Nu kon hij alles mooi aan Univé en partners overlaten. Inmiddels is het asbestdak eraf en ligt er een mooi, nieuw dak op. De zonnepanelen komen binnenkort, maar liefst 685 stuks. Daar kunnen straks flink wat huishoudens van profiteren!

Als je erover nadenkt, is het helemaal niet zo vreemd dat Casper ook energie gaat opwekken. Duurzaam boeren doet hij namelijk al. En windenergie en een flink stel eigen zonnepanelen zorgen voor nul op de meter. Dat hij straks stroom kan produceren voor huishoudens past dus helemaal bij zijn bedrijf.

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische klanten door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die stroom kun jij als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet je zeker dat je het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, help je als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. Je sluit je contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles. Doe je ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

100% groene stroom uit de regio

Opgewekt door agrarische Univé-klanten

Voor een scherpe prijs

Ons verhaal in 1 minuut

Energie voor een scherpe prijs

De prijzen van Energie van de boer zijn scherp. Je weet precies wat je betaalt en wat je krijgt. Goed om te weten: Univé heeft geen winstoogmerk. Daarom gaat een deel van de stroomprijs naar het verduurzamen van de daken van ‘onze’ boeren bij jou in de regio. Zo werken we samen aan een groener Nederland.

Nu aanvragen

Zo is jouw energieprijs opgebouwd

Overstappen? Zo geregeld!

In slechts een paar stappen naar Energie van de boer.

  • 1

    Online afsluiten

    Je ontvangt direct een bevestiging.

  • 2

    14 dagen bedenktijd

    Om zonder kosten te annuleren .

  • 3

    Opzeggen oude contract

    Dit regelt Greenchoice voor je.

  • 4

    Meterstanden doorgeven

    Zelf of via je slimme meter.

  • 5

    Alles geregeld!

    Je ontvangt Energie van de boer.

Veelgestelde vragen

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Ja, Energie van de boer is exclusief voor klanten van Univé. Je bent klant als je een of meerdere verzekeringen bij ons hebt.

Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

Alle veelgestelde vragen