Ga naar inhoud

Duurzaam boeren deden wij al. Dat we straks aan huishoudens in de buurt zonne-energie leveren, past echt bij ons! Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

Het verhaal van boer Casper

Maak kennis met Casper Brands, akkerbouwer en pluimveehouder in Den Andel (Groningen) en Energie van de boer-deelnemer.

Het was Caspers vader die hem vertelde over ons innovatieve energieproject, waarbij wij asbestdaken van agrarische leden kosteloos vervangen door nieuwe daken met zonnepanelen. Casper heeft een 70 meter lange schuur staan voor zijn vrijeuitloopkippen, dus het is niet moeilijk om te bedenken dat het zelf asbestvrij maken flink wat zou kosten. En dan heb je het nog niet eens over al dat geregel, ook voor de zonnepanelen.

Nu kon hij alles mooi aan Univé en partners overlaten. Inmiddels is het asbestdak eraf en ligt er een mooi, nieuw dak op. De zonnepanelen komen binnenkort, maar liefst 685 stuks. Daar kunnen straks flink wat huishoudens van profiteren!

Als je erover nadenkt, is het helemaal niet zo vreemd dat Casper ook energie gaat opwekken. Duurzaam boeren doet hij namelijk al. En windenergie en een flink stel eigen zonnepanelen zorgen voor nul op de meter. Dat hij straks stroom kan produceren voor huishoudens past dus helemaal bij zijn bedrijf.

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische klanten door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die groene stroom kun jij als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet je zeker dat je het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, help je als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. Je sluit je contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles. Doe je ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

Ons verhaal in 1 minuut

Zo is jouw energieprijs opgebouwd

Overstappen? Zo geregeld!

In slechts een paar stappen naar Energie van de boer.

Veelgestelde vragen