Ga naar inhoud

Voor eerlijke zuivel kon u al bij mij terecht. Maar sinds kort krijgt u van mij ook nog eerlijke energie. Dankzij mijn nieuwe dak, dat vol ligt met zonnepanelen. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

Het verhaal van boer Gerard

Maak kennis met Gerard Oude Luttikhuis, melkveehouder in Saasveld (Twente) en deelnemer aan Energie van de boer van het eerste uur.

In 2019 al las Gerard in een vakblad over een pilot van Univé waarbij asbestdaken werden vervangen door daken met zonnepanelen. Nu was hij zelf al aan het uitzoeken hoe hij het beste van zijn asbestdak af kon komen. Maar wat nou als hij dat samen met Univé kon doen? Dan kon Univé hem ook helpen met zonnepanelen. Want een nieuw dak kiezen, dat is geen probleem. Maar zonnepanelen, daar kon hij wel wat advies bij gebruiken. Zo werd hij een van ‘onze’ eerste boeren bij Energie van de boer.

Als eerste liet Univé het asbestdak weghalen. Zo werd de omgeving meteen een stuk veiliger. Ervoor in de plaats kwam een dak dat weer vele tientallen jaren zorgeloos mee kan gaan. En op dat dak werden zonnepanelen gelegd. Moet je natuurlijk wel geluk hebben dat je dak goed ligt voor de zon. En dat geluk heeft hij. Dus nu ligt zijn dak vol eersteklas zonnepanelen. Hij hoort op zonnige dagen, bij wijze van spreken, de energiemeter overuren draaien.

Daar is hij best een beetje trots op, dat hij als boer ook energie kan opwekken, in plaats van alleen de zuivel van zijn koeien. En het allermooiste: hij heeft er helemaal geen omkijken naar. Univé en Greenchoice zorgen ervoor dat alles loopt als, nou ja, een zonnetje.

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische leden door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die stroom kunt u als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet u zeker dat u het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, helpt u als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. U sluit uw contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles voor u. Doet u ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

100% groene stroom uit de regio

Opgewekt door Univé-leden

Voor een scherpe prijs

Ons verhaal in 1 minuut

Energie voor een scherpe prijs

De prijzen van Energie van de boer zijn scherp. U weet precies wat u betaalt en wat u krijgt. Goed om te weten: Univé heeft geen winstoogmerk. Daarom gaat een del van de stroomprijs naar het verduurzamen van de daken van ‘onze’ boeren bij u in de regio. Zo werken we samen aan een groener Nederland.

Nu aanvragen

Zo is uw prijs opgebouwd

Overstappen? Zo geregeld!

In slechts een paar stappen naar Energie van de boer.

 • 1

  Online afsluiten

  U ontvangt direct een bevestiging.

 • 2

  14 dagen bedenktijd

  Om zonder kosten te annuleren .

 • 3

  Opzeggen oude contract

  Dit regelt Greenchoice voor u.

 • 4

  Meterstanden doorgeven

  Zelf of via uw de slimme meter.

 • 5

  Alles geregeld!

  U ontvangt Energie van de boer.

Veelgestelde vragen

Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

Ja, Energie van de boer is exclusief voor klanten van Univé. U bent klant als u een of meerdere verzekeringen bij Univé heeft.

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Alle veelgestelde vragen