Ga naar inhoud

Je AOV-premie berekenen

Met de AOV van Univé mag je rekenen op een goede dekking. Niet alleen ben jij als zzp’er of ondernemer verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, we helpen je ook bij preventie en je terugkeer naar werk. Wat kost die zekerheid? 

De premie van je arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) 

Bij Univé betaal je een premie die past bij jouw beroep en bij de werkzaamheden die je uitoefent. Ook je leeftijd speelt een rol.  

Natuurlijk bepaal jij zelf hoe uitgebreid de dekking van de verzekering moet zijn en hoe lang je gebruik wilt maken van de uitkering. En dat scheelt in de kosten. 

Je premie hangt daarom ook af van jouw keuzes voor onder meer:

  • Je eigenrisicotermijn: vanaf welk moment je een uitkering wilt ontvangen. Bijvoorbeeld na afloop van de eerste maand al, tot pas na 180 dagen arbeidsongeschiktheid. 
  • Het verzekerd bedrag: de omvang van de uitkering en welk deel van je inkomen je wilt verzekeren. Bij Univé kun je een AOV aanvragen met een verzekerd bedrag van minimaal € 4.000 en maximaal € 75.000. Je kunt maximaal 90% van je bruto jaarinkomen verzekeren. 
  • De eindleeftijd: tot aan welke leeftijd je wilt dat de uitkering doorloopt. Bijvoorbeeld 2 jaar, 5 jaar of tot aan je AOW-leeftijd. 

Daarnaast kun je kiezen voor een Standaard- en Combinatietarief. Daarover hieronder meer. 

Gelijk je AOV-premie berekenen? 

Maak in één minuut een proefberekening van je maandelijkse kosten. 

En hoe hoog is je AOV-uitkering eigenlijk als je arbeidsongeschikt raakt? Dat hangt af je mate van arbeidsongeschiktheid en de keuzes die jij zelf maakt. Ontdek meer over de hoogte van je uitkering.

Goed om te weten:  

  • De AOV-premie is grotendeels fiscaal aftrekbaar.  
  • Bij Univé krijg je een aanvangskorting van 90% korting, verdeeld over de eerste drie jaar. 
  • Het laatste verzekeringsjaar betaal je geen premie. 
  • Over een AOV-uitkering moet je inkomstenbelasting betalen
  • Ben je langer dan een jaar arbeidsongeschikt? Dan krijg je korting op je premie gelijk aan de mate van je uitkeringspercentage.  
    • Stel: je bent 100% arbeidsongeschikt, dan hoef je na het eerste jaar van arbeidsongeschikt zijn geen premie meer te betalen. Ben je 50% arbeidsongeschikt, dan wordt je uitkeringspercentage 50% en ontvang je 50% korting op je premie na het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid. 

Kies Combinatietarief of Standaardtarief 

Wil je een AOV bij Univé afsluiten, dan heb je de keuze uit twee tariefvormen: 

Combinatietarief

Je begint met een lage premie die elk jaar wat stijgt totdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Daarna blijft de premie gelijk. 

Standaardtarief

Met dit tarief betaal je elk jaar dezelfde premie. 

Aanvangs­korting en contractduur 

Tijdens de eerste jaren profiteer je van een aantrekkelijke aanvangskorting op de premie. Dit is een korting van 90% verdeeld over drie jaar.  

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) sluit je steeds af voor maximaal één jaar. Daarna wordt de verzekering telkens automatisch met één jaar verlengd. Na het eerste jaar kun je de verzekering opzeggen wanneer je wilt. De verzekering stopt dan één dag nadat je deze hebt beëindigd. 

Bereken jouw AOV-premie 

Een AOV berekening is zo gedaan. Ontdek jouw maandelijkse premie in 2 simpele stappen: 

Bereken jouw premie

Let op: dit is een indicatie, de werkelijke premie kan afwijken. Ook is dankzij de fiscale aftrek het werkelijke bedrag aanzienlijk lager. 

Persoonlijk advies? Maak een afspraak 

Maak voor persoonlijk advies direct een afspraak met een adviseur, plan eerst een kosteloos en vrijblijvend inzichtgesprek in of neem contact op met de Univé-winkel bij jou in de buurt

Maak nu een afspraak

Afsluiten zonder tussenpersoon? Dat kan ook, mits je goed bent voorbereid:

Zelf een AOV aanvragen