Ga naar inhoud
Oude man en vrouw zijn aan de eettafel samen bezig op hun laptop. Ze kijken naar papieren documenten en de man heeft een telefoon in zijn hand.
Oude man en vrouw zijn aan de eettafel samen bezig op hun laptop. Ze kijken naar papieren documenten en de man heeft een telefoon in zijn hand.

Elektronica verzekering

Met de inboedelverzekering verzeker je jouw elektronica voor schade en diefstal. Binnen en buiten je huis. Binnen 5 minuten geregeld.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 5 minuten

Welke schade is verzekerd met de inboedelverzekering voor je elektronica?

Met de inboedelverzekering verzeker je je elektronica, zoals je tv en computer, tegen schade en diefstal. Ook huisongelukjes zijn standaard meeverzekerd. Met de aanvullende Mobiele Elektronica dekking zijn ook je telefoon, laptop en tablet verzekerd voor huisongelukjes.

De voordelen van je elektronica verzekeren bij Univé

Vragen over het verzekeren van je elektronica?

Met de Univé Inboedelverzekering je elektronica verzekeren? Dit zeggen onze klanten

Goed om te weten over je elektronica en je verzekering

Lees meer over de vergoeding die je krijgt bij schade, wat we niet vergoeden en de pakketkorting.

Is je elektronica beschadigd en kun je het niet repareren? Of is het gestolen? Dan wil je graag weten hoeveel vergoeding je krijgt via je inboedelverzekering. Is de waarde van de elektronica meer dan 40% van het bedrag dat een nieuw apparaat kost (nieuwwaarde)? Dan krijg je de nieuwwaarde terug. Is het minder dan 40% dan krijg je de dagwaarde terug. Wat de dagwaarde van je elektronica is, kun je zien in onze afschrijvingslijst.

Niet alle schades aan je elektronica worden vergoed door je inboedelverzekering. Krassen door dagelijks gebruik of slijtage van je elektronica bijvoorbeeld niet. Ook schade die ontstaat door je huisdier vergoeden we niet, bijvoorbeeld als je hond je telefoon als speeltje gebruikt. Ben je vergeetachtig of slordig en raak je je (mobiele) elektronica kwijt? Ook dan vergoeden we de schade niet.

Cyberschade? Met onze inboedelverzekering ben je verzekerd tot € 2.000 per jaar. Hieronder valt bijvoorbeeld het vervangen van je laptop als die kapot is door een computervirus. Wij vergoeden alleen schade aan spullen. Ben je geld kwijt door bijvoorbeeld een phishingmail? Dan vergoeden wij dit niet. Naast schade vergoeden, helpen we je ook met vragen over hacken, malware en andere cyberzaken. Hiervoor kun je terecht bij de cyberhelpdesk.

Als je bij Univé meerdere verzekeringen hebt afgesloten, dan krijg je pakketkorting. Bij bijna elke extra verzekering krijg je 1% korting op de totale premie. Je totale korting kan wel 10% worden. 

Bij de inboedelverzekering van Univé heb je standaard geen eigen risico. Wil je korting op je premie? Dan kun je kiezen voor een eigen risico van € 100, € 250 of € 500.

Veelgestelde vragen over de verzekering voor je elektronica

Voorwaarden en documenten bij de elektronica verzekering

Service & contact bij de elektronica verzekering

Nu kun je met een gerust gevoel je elektronica verzekeren met de Univé Inboedelverzekering