Ga naar inhoud

Eigenaarsbelang inboedelverzekering

Heb je een appartement en ben je lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan is je woning meestal verzekerd door de opstalverzekering van de VvE. De VvE heeft deze dan afgesloten voor alle woningen die onder hen vallen. Met de opstalverzekering is je woning en alles wat eraan vastzit verzekerd tegen schade. Om je spullen te verzekeren tegen schade en diefstal, heb je een inboedelverzekering nodig.  

Wat is eigenaarsbelang? 

Verbeter, verander of breid je je woning uit? Bijvoorbeeld door een nieuwe keuken te plaatsen of je hele woning te schilderen. Dan is dit niet altijd meeverzekerd via de opstalverzekering van de VvE. Je kunt het dan verzekeren met je inboedelverzekering. De aanpassingen die jij gedaan hebt, vallen namelijk onder het eigenaarsbelang. Je nieuwe keuken of andere veranderingen zijn tot € 30.000 meeverzekerd op de inboedelverzekering. Ook aanpassingen die je hebt overgenomen van de vorige bewoners, zoals een laminaatvloer, zijn verzekerd met het eigenaarsbelang.  

Wat is verzekerd met het eigenaarsbelang? 

Met het eigenaarsbelang van de inboedelverzekering verzeker je de aanpassingen die je zelf aanbrengt in je appartement. Deze aanpassingen zijn verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal, lekkage, rook en schroeien of een huisongelukje. Het standaardbedrag waarvoor het verzekerd is, is € 30.000. Is dit niet voldoende? Dan kun je dit gemakkelijk online aanpassen via Mijn Univé of de Univé App

Naast de verbeteringen in je woning, verzeker je met de inboedelverzekering ook de spullen in je huis. Ook deze zijn verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal, lekkage, rook en schroeien of een huisongelukje. Ook schade ontstaan door cybercriminaliteit is verzekerd.  

Wat vergoeden we met je eigenaarsbelang? 

Bij schade aan de aanpassingen in je huis vergoeden we de herstelkosten. Als je niet herstelt of herbouwt, dan betalen we de dagwaarde. We betalen alleen als je de schade zelf moet betalen. 

De dagwaarde is de waarde die het op dit moment heeft. Is deze hoger dan 40% van de kosten voor iets nieuws en vergelijkbaars (de nieuwwaarde)? Dan krijg je soms de nieuwwaarde terug. Is het lager dan 40%? Dan krijg je de dagwaarde terug. In onze afschrijvingslijst vind je hoe we de dagwaarde berekenen en wat de uitzonderingen zijn. 

Eigenaarsbelang verzekeren met een inboedelverzekering 

Woon je in een appartement en is het eigenaarsbelang niet verzekerd via de VvE? Sluit dan een inboedelverzekering af bij Univé. Zo ben je goed verzekerd bij schade aan jouw nieuwe keuken of schilderwerk.  

Premie berekenen inboedelverzekering