Ga naar inhoud

Camera gestolen en je verzekering

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar toch kan het zomaar ineens gebeuren: er is bij je thuis ingebroken. Plotseling zijn een aantal waardevolle spullen uit je woning verdwenen. Inclusief je digitale camera. Hoe zorg je er nu voor dat de schade van die gestolen camera vergoed wordt? Je leest het op deze pagina. 

Je camera eerst verzekeren 

Wil je er zeker van zijn dat de schade door diefstal van spullen in je huis vergoed wordt? Dan moet je een inboedelverzekering afsluiten. Een inboedelverzekering dekt alle losse spullen in je huis. Denk daarbij aan bijvoorbeeld kleding, meubels en boeken. Maar ook elektronica zoals je televisie en een digitale camera vallen onder de dekking van een inboedelverzekering. 

De inboedel in je woning is naast diefstal ook verzekerd voor materiële schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, water, vandalisme of aanrijding. Dit noemen we een van buiten komende gebeurtenis. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd.  

Schade aan mobiele elektronica (zoals een digitale camera) is alleen verzekerd als de schade niet komt door een huisongelukje, zoals vallen en stoten. Heb je de dekking Mobiele Elektronica afgesloten? Dan is vallen en stoten wel verzekerd.  

Camera gestolen: verzekering inschakelen 

Is er bij je ingebroken en is daarbij je camera gestolen? Met een inboedelverzekering regel je dat de schade van je gestolen camera wordt vergoed. We leggen hier graag aan je uit hoe je te werk moet gaan. 

Doe allereerst aangifte bij de politie van de diefstal en meld de diefstal vervolgens ook bij je verzekeraar. Bij Univé gaan we dan direct aan de slag met een snelle schadeafhandeling. Je hebt bij Univé meerdere opties om de schade te melden: 

  • Bel ons spoednummer 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Gebruik dit nummer bij een calamiteit of bij enorme schade. Deze kun je niet online melden. 

  • Meld de schade online via Mijn Univé

  • Meld je schade via de Univé App. Als je de app nog niet hebt, kun je die hier downloaden

  • Kies voor persoonlijk contact met een Univé medewerker. Kom dan langs in een van onze winkels bij jou in de buurt. Of bekijk al onze contactgegevens

Gestolen camera voorkomen 

Het is natuurlijk heel fijn als de schade bij een gestolen camera door de verzekering vergoed wordt. Maar je hebt waarschijnlijk liever dat er helemaal niet bij je wordt ingebroken. Gelukkig kun je maatregelen treffen om de kans op diefstal te verkleinen. 

  • Controleer altijd of ramen en deuren goed gesloten zijn.  

  • Zet extra sloten op je deuren.  

  • Investeer in een alarmsysteem.  

  • Geef je huis een bewoonde indruk.  

  • Leg kostbare spullen uit het zicht.  

Wil je nog meer weten over hoe je diefstal in huis kunt voorkomen? Bekijk dan al onze preventietips tegen inbraak

Premie berekenen inboedelverzekering 

Wil je weten hoeveel premie je gaat betalen als je een inboedelverzekering bij ons afsluit? Je berekent het heel gemakkelijk met onze online rekentool. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en je zit dus nergens aan vast. 

Bereken je premie