Ga naar inhoud

Gameconsole gestolen en je verzekering

Ben je een liefhebber van gamen? Dan moet je er natuurlijk niet aan denken dat je gameconsole gestolen wordt. Maar mocht dat onverhoopt toch gebeuren, dan is het fijn als je hiervoor verzekerd bent. Een inboedelverzekering vergoedt de schade die je hebt in geval van een gestolen gameconsole. Je hoeft dus niet apart je gameconsole te verzekeren

Schade aan je gameconsole is ook verzekerd 

Ook een spelcomputer die beschadigd raakt, valt onder de dekking van je inboedelverzekering. Je inboedel in huis is namelijk verzekerd voor materiële schade die ontstaan is door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. Deze zaken worden ook wel een van buiten komende gebeurtenis genoemd. Heeft je gameconsole schade door een huisongelukje, zoals vallen en stoten, dan is hij hiertegen ook verzekerd. 

Gaat het om schade aan apparatuur in je huis, zoals bijvoorbeeld je spelcomputer, dan wordt dit dus standaard gedekt door je inboedelverzekering. Er geldt bij onze inboedelverzekering ook geen eigen risico. Je hoeft dus niet bang te zijn voor het moeten betalen van extra kosten.   

Nintendo Switch gestolen zonder inbraaksporen 

Is je Nintendo Switch gestolen zonder dat er sprake is van inbraaksporen en je dus te maken hebt met insluiping? Ook daartegen ben je verzekerd met een inboedelverzekering van Univé. Je moet alleen wel aangifte bij de politie doen om daadwerkelijk een vergoeding te kunnen ontvangen.  

PS5 gestolen: wat nu? 

Onderneem de volgende stappen op het moment dat je Playstation 5 gestolen is (het mag uiteraard ook om een andere gameconsole gaan): 

  1. Doe direct aangifte bij de politie van de inbraak in je woning. Bewaar ook de bevestiging want die heb je later nodig als je de diefstal meldt aan je verzekering.  
  2. Meld vervolgens de schade bij je verzekeraar. 

Schade melden bij Univé? Dat kan op verschillende manieren: 

  • Bel 24/7 met het spoednummer van de Univé Alarmcentrale: 0592 348 112.  

  • Meld je gestolen gameconsole online via Mijn Univé

  • Gebruik de Univé App. Heb je die nog niet, dan kun je die hier downloaden

  • Liever persoonlijk contact met een medewerker van Univé? Breng dan een bezoek aan een van onze winkels

Premie berekenen inboedelverzekering 

Ben je benieuwd hoeveel premie je moet betalen als je een Univé inboedelverzekering afsluit? Vul dan de online rekentool in en ontdek het premiebedrag. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. 

Premie berekenen inboedelverzekering