Ga naar inhoud

Een bedrijfswoning verzekeren

Woon je in een bedrijfswoning, oftewel een woning naast of in het gebouw van jouw bedrijf? Dan vraag je je misschien af hoe je dit bedrijfspand kunt verzekeren. Het is mogelijk om een bedrijfswoning te verzekeren met een woonverzekering, maar spullen voor zakelijk gebruik kun je niet meeverzekeren op de woonverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om je bedrijfswoning te verzekeren met een zakelijke gebouwenverzekering. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden. 

Een woonverzekering voor je bedrijfswoning 

Je kunt een woonverzekering afsluiten voor jouw bedrijfswoning. Daarbij kun je, net als voor een woonhuis, kiezen voor een opstalverzekering, inboedelverzekering of beide. Met een opstalverzekering verzeker je het pand zelf. Dus de vaste onderdelen zoals het dak en de muren, maar ook ingebouwde onderdelen zoals een badkamer en een keuken.  

Met een inboedelverzekering voor je bedrijfswoning verzeker je alleen je eigen spullen, die je niet zakelijk gebruikt. Denk aan zaken als de meubels, lampen en vloerkleden die je voor eigen gebruik hebt in het woongedeelte van je bedrijfswoning. Spullen voor zakelijk gebruik van jouw bedrijf zijn niet meeverzekerd. Dit geldt voor alle spullen die op naam van het bedrijf zijn aangekocht, bedrijfsmatig worden gebruikt of eigendom zijn van een stichting of vereniging. Heb je zakelijke spullen die je wilt verzekeren, kies dan voor de Inventarisverzekering

Een inboedel- of opstalverzekering kun je zelf afsluiten via de Univé website. Daarbij zie je meteen welke premie erbij hoort. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering

Een gebouwenverzekering voor je bedrijfswoning 

Het is ook mogelijk om een zakelijke gebouwenverzekering af te sluiten voor jouw bedrijfswoning. Deze verzekering is specifiek bedoeld voor gebouwen die zakelijk gebruikt worden, in tegenstelling tot een woonverzekering. Bij deze verzekering heb je de keuze uit twee verschillende dekkingen: Brand en storm en Uitgebreide gevaren. 

  • Brand en storm

Met deze dekking is je bedrijfsgebouw verzekerd tegen schade door brand en storm. Ook schade door ontploffing of blikseminslag is verzekerd. 

  • Uitgebreide gevaren

Met deze dekking ben je niet alleen verzekerd tegen schade door brand, storm, ontploffing of blikseminslag. Je bent ook verzekerd tegen schade door water, neerslag en overstroming. Daarnaast ben je ook verzekerd tegen schade door diefstal en vandalisme, aanrijdingen, en het omvallen van bomen, hijskranen en heistellingen. 

Een gebouwenverzekering kun je niet zelf afsluiten via de website. Maak hiervoor een afspraak met Univé. Wij bespreken dan de details en mogelijkheden met je. 

Maak een afspraak

Andere woningtypes verzekeren 

Wil je naast jouw bedrijfswoning ook een ander type huis verzekeren, zoals een woonhuis of een vakantiehuis? Bekijk dan ook de volgende pagina’s voor meer informatie.