Ga naar inhoud

9 november 2023Gezondheid

Hier moet je op letten bij je zorgverzekering in 2024

Bezig zijn met verzekeringen is waarschijnlijk niet je favoriete vrijetijdsbesteding. Wat dat betreft is de zorgverzekering ideaal. Je hoeft er namelijk maar één keer per jaar goed naar te kijken. Univé biedt je de helpende hand.

Welke zorgkosten krijg je vergoed?

Elk jaar tussen 12 november en 1 januari kun je je zorgverzekering wijzigen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Als je  vorig jaar al goed gekeken hebt naar welke vergoedingen in jouw zorgverzekering jij belangrijk vindt, hoef je dat niet persé opnieuw te doen. De belangrijkste vragen zijn namelijk: verandert er iets in je eigen situatie en/of je bestaande zorgverzekering? Dan weet je al snel of je zorgverzekering nog bij je past.

Als je persoonlijke situatie verandert

Laten we bij jou beginnen. Misschien spelen er namelijk dingen in je leven die van invloed kunnen zijn op je zorgverzekering. Word je bijvoorbeeld behandeld in het ziekenhuis en zal dat in 2024 ook zo zijn? Dan is het goed om even te checken of je je hebt verhoogd in ruil voor een lagere premie. De kans is dan namelijk groot dat je meer eigen risico gaat betalen dan dat je korting op je premie krijgt.

Extra vergoedingen

Als je gezondheidssituatie verandert, is het ook interessant om eens te kijken naar een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld omdat je in 2024 nog herstelt van een ongeluk en gebruik wilt maken van fysiotherapie. Maar ook bij een zwangerschap kun je veel aan een aanvullende verzekering hebben. 

Aanvullende (tand)verzekering

Misschien heb je het afgelopen jaar zelf al gemerkt dat je zorgverzekering niet helemaal meer aansluit op de zorg die je nodig hebt. Verslechtert je gebit? Dan kun je eens een tandartsverzekering overwegen. Of misschien verwacht je juist helemaal geen zorg en wil je je alleen verzekeren voor onverwachte zorgkosten na een ongeval. Kijk dan eens naar het Zorg Pech Pakket.

Veranderingen in je zorgverzekering

Waarschijnlijk blijft je zorgverzekering ook niet precies gelijk aan vorig jaar. Allereerst bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt uit de basisverzekering. Hier kunnen elk jaar wijzigingen in zijn die van invloed zijn op jouw zorgverzekering. 

Ook de hoogte van een eigen bijdrage of maximale vergoeding kan veranderen. Hoewel dat voor elke basisverzekering geldt, kan dat een reden zijn om een aanvullende verzekering  waar die specifieke eigen bijdrage uit vergoed wordt.

Daarnaast kan de zorgverzekeraar zelf de inhoud van de aanvullende verzekeringen wijzigen. Maar daar informeert de zorgverzekeraar je op 12 november over als je je zorgpolis voor 2024 ontvangt.

Het kan dus zijn dat je bestaande zorgverzekering in 2024 niet goed meer bij je past. Je kunt dan een andere aanvullende verzekering overwegen. Bij Univé kan je gebruik maken van de ZorgCheck. Binnen drie minuten weet je of je verzekering nog bij je past.

Extra’s naast je zorgverzekering

Heb je je zorgverzekering weer op orde? Check dan nog ook nog even of er interessante extra’s zijn waar je gebruik van kunt maken. Zo ben je weer helemaal voorbereid op het nieuwe jaar!

Meer over de zorgverzekering van Univé

Deel dit bericht