Ga naar inhoud

Veilig op reis naar Portugal

Voordat je je vakantie naar Portugal boekt, vraag je je misschien af of dit een veilig land is. Geen zorgen: de hoeveelheid criminaliteit is erg laag in Portugal. De veiligheidsrisico’s zijn hier vergelijkbaar met die in Nederland. Je kunt veilig alleen op reis naar Portugal, maar ook met je gezin of met vrienden. Waar je wel op moet letten als je in Portugal bent, leggen we je uit op deze pagina. 

Criminaliteit in Portugal 

In Portugal is weinig sprake van criminaliteit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over bijvoorbeeld geweld als je op reis bent in het land. Wel zijn op sommige plekken in Portugal zakkenrollers actief, zeker in de grote steden. Wees dus extra op je hoede voor zakkenrollers als je hier bent, bijvoorbeeld tijdens een stedentrip. Deze zakkenrollers werken vooral in het openbaar vervoer, zoals bussen. Let daarom goed op je spullen, zeker op drukke plekken en in het openbaar vervoer.  

Draag spullen als je telefoon en portemonnee dicht tegen je lichaam aan, bijvoorbeeld in een heuptasje. Dit maakt het moeilijker voor zakkenrollers om deze ongemerkt te pakken. Ook is het verstandig om niet teveel waardevolle spullen mee te nemen op pad, bijvoorbeeld een duur horloge. Dit kan de aandacht trekken van zakkenrollers. 

Veiligheid natuur in Portugal 

Als je in de zomer in Portugal de natuur in gaat, moet je voorzichtig zijn. Door het warme en droge klimaat van Portugal ontstaan er in de zomer vaak bosbranden. Het is erg gevaarlijk om hierbij in de buurt te komen. Houd het lokale weerbericht in de gaten om te kijken of er gewaarschuwd wordt voor bosbranden. Als die er zijn, kun je het gebied waar de brand plaatsvindt het beste helemaal vermijden.  

Naast bosbranden komen in een deel van Portugal ook aardbevingen voor. Dit is het geval op de Azoreneilanden, en dan vooral op het eiland São Jorge. Als hier recent een aardbeving heeft plaatsgevonden, is het niet veilig om hierheen te reizen. Aardbevingen kunnen namelijk zorgen voor grote schade, en je loopt het risico om gewond te raken.  

Goed verzekerd naar Portugal 

Ga je op vakantie naar Portugal? Dan is het verstandig om eerst een goede reisverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als er iets misgaat op reis, bijvoorbeeld als je je bagage kwijtraakt of ziek wordt tijdens je vakantie. Zo kun je zorgeloos op reis naar Portugal. Een reisverzekering sluit je bij Univé al in een paar minuten online af. Daarbij bereken je meteen de hoogte van jouw premie.  

Bereken jouw premie