Ga naar inhoud

Stedentrips naar Portugal

Portugal is voor veel mensen een bekende vakantiebestemming. Het land heeft zowel in het binnenland als langs de kust een prachtige, en vooral groene natuur. Verder staat Portugal natuurlijk bekend om de mooie witte stranden. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat Portugal veel meer mooie vakantieplekjes heeft dan bijvoorbeeld alleen Lissabon of Porto. We hebben een aantal bestemmingen voor een stedentrip naar Portugal voor je op een rij gezet.

1. Aveiro 

Aveiro is een oude havenstad ten zuiden van de bekende stad Porto. Het is niet groot, maar ondanks dat valt er genoeg te zien en te beleven. Het is daarom ook een perfecte bestemming voor een stedentrip. In het oude gedeelte van de stad vind je nog een groot aantal gekleurde huisjes en pakhuizen. Wanneer je door de stad loopt kunnen de gekleurde gondels die door de stad varen je ook niet ontgaan. Deze gondels worden ook wel moliceiro boten genoemd. Aveiro wordt daarom soms het Venetië van Portugal genoemd.  

2. Portimão  

Het historische stadje Portimão ligt in de buurt van Faro, en is een van de grootste steden van de Algarve. Vroeger was deze stad de thuisbasis van de vissers en de scheepsbouwers. In de haven van Portimão vind je nog veel visrestaurants, en wanneer je door de smalle straatjes van de stad wandelt, loop je tegen veel bezienswaardigheden aan. De stad heeft bijvoorbeeld veel mooie kerken, die zeker een bezoek waard zijn. 

3. Évora 

Als kunstliefhebber heb je aan Évora de perfecte bestemming voor een stedentrip naar Portugal. De stad ademt kunst en geschiedenis. Deze middeleeuwse stad heeft nog veel eeuwenoude bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Templo de Diana, een Romeinse tempel voor de godin Diana. Of bekijk de Capela dos Ossos, een oude kerk met een schitterende inrichting. 

4. Lissabon  

Lissabon is een prachtige bestemming voor een stedentrip in Portugal. Lissabon is de bruisende hoofdstad van het land, die reizigers veel te bieden heeft. Er zijn bijvoorbeeld veel gezellige terrassen, waar je kunt genieten van Portugees eten of een lokaal glas port. Ook is in deze stad veel te zien van de Portugese cultuur. Een bezoek aan het Palacio de Belem of aan de kathedraal van Lissabon mag daarom ook niet ontbreken. 

5. Porto 

Porto is na Lissabon de tweede stad van Portugal. De stad is voor zowel een stedentrip als voor een gewone vakantie een mooie bestemming. In het centrum van Porto loop je tegen veel historische plekjes aan. Daarnaast is het altijd gezellig in de straten van Porto. Je ziet bijvoorbeeld veel straatmuzikanten en street art, en ook de gekleurde huisjes maken de stad heel gemoedelijk.  

De steden van Portugal hebben veel moois te bieden, maar er zijn ook risico's. Je kunt bijvoorbeeld zakkenrollers tegenkomen. Bereid je goed voor en lees je van tevoren in over de veiligheid en criminaliteit van Portugal.