Ga naar inhoud

Veilig op reis naar België

Als je overweegt om op vakantie te gaan naar België, vraag je je misschien af of dit een veilig land is. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met misdaad in België, en zijn er gebieden waar je beter niet heen kunt reizen? Op deze pagina lees je hoe je veilig op reis kunt gaan naar België. 

Misdaad in België 

België is even veilig als Nederland: er komt hier niet meer misdaad voor dan in ons land. Je kunt dus veilig op reis gaan naar België, of je nu alleen reist of met je gezin. Een ding waar je wel op moet letten zijn zakkenrollers. Zeker als je een grote stad als Antwerpen of Brussel bezoekt, bijvoorbeeld voor een stedentrip, is er een risico dat je zakkenrollers tegenkomt. Daarom is het belangrijk om goed op je spullen te letten en niets onbeheerd te laten liggen. Waardevolle spullen, zoals je mobiele telefoon en je portemonnee, kun je het beste dicht tegen je lichaam aan dragen. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt. Zo loop je minder risico dat je spullen gestolen worden door zakkenrollers. 

Naast het risico van zakkenrollers bestaat er ook een risico op terroristische aanslagen in België. Dit is geen dagelijks gevaar, maar er hebben wel terroristische aanslagen plaatsgevonden in het verleden, onder andere in Brussel in 2016. Daardoor kunnen op sommige plekken verscherpte beveiligingsmaatregelen gelden, zeker in grote steden. Je zult hier als toerist overigens weinig van merken. Als er wel sprake is van een dreiging, volg dan altijd aanwijzingen van de politie en lokale autoriteiten op. 

Veiligheid natuur in België 

In België komen geen natuurrampen zoals aardbevingen voor. Wel zijn er in 2021 overstromingen geweest in het land. Dit gebeurde vooral in het oosten van België. Daarnaast heb je in België weinig kans op andere natuurrampen, zoals bosbranden of lawines in de Ardennen. Of je nu in de zomer of winter naar België op vakantie gaat - bijvoorbeeld voor een wintersportvakantie - je hoeft niet bang te zijn voor natuurrampen. 

Goed verzekerd naar België 

Voor je vakantie naar België is het een goed idee om eerst een reisverzekering af te sluiten. Zo kun je altijd rekenen op hulp als er tijdens je reis iets vervelends gebeurt, bijvoorbeeld als je ziek wordt op vakantie of je spullen kwijtraakt. Geniet zonder zorgen van jouw reis naar België. Een reisverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Ook handig: daarbij bereken je meteen je premie.  

Bereken jouw premie