Ga naar inhoud

Stedentrips naar België

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een stedentrip, maar België leent zich hiervoor als een heerlijke bestemming. België zit namelijk vol met mooie en historische plekjes. Een ander voordeel is de reisafstand. België is namelijk gemakkelijk en relatief snel te bereizen vanaf Nederland, waardoor je er gemakkelijk met de trein of auto komt. We hebben op deze pagina daarom de vijf leukste plekken voor je stedentrip in België op een rij gezet. 

1. Gent 

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Het is een bruisende (studenten)stad, met veel gezellige eet -en drinkgelegenheden. Verder valt er ook genoeg te zien in de stad. Je vindt er bijvoorbeeld nog veel bezienswaardigheden uit de middeleeuwen. Een bezoekje aan de burcht het Gravensteen is bijvoorbeeld een echte aanrader. 

2. Brussel 

Brussel is de hoofdstad van België. Het is hierdoor een toeristische plek, maar zeker geen vervelende bestemming voor je volgende stedentrip. De stad staat onder andere bekend om de bekende trekpleister Manneken Pis en het Atomium. Tip: wanneer je een bezoekje brengt aan de stad, is de stripverhaalroute een echte aanrader. Tijdens je tocht kom je langs verschillende muurschilderingen in de stad. Op deze muurschilderingen zijn diverse stripfiguren geïllustreerd.   

3. Antwerpen 

Boven in België ligt de provincie Antwerpen, met als hoofdstad van de provincie Antwerpen. De stad wordt ook wel de diamantenstad van België genoemd. De Antwerpse haven staat namelijk centraal voor de diamanthandel. Wanneer je door de stad wandelt, kom je nog veel historische plekjes tegen. In het centrum vind je bijvoorbeeld de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal. In de kathedraal worden verschillende kunststukken tentoongesteld, maar alleen de kathedraal zelf is al prachtig om te zien.   

4. Brugge 

Brugge is een gezellige en romantische stad. Je hebt er veel bezienswaardigheden, die bijna allemaal in de buurt van elkaar liggen. Het is dus een ideale bestemming voor je stedentrip. De stad is gevuld met gekleurde huisjes, smalle straatjes en grachtjes. Brugge is ook heel mooi te ontdekken door middel van een fiets- of boottocht. Of allebei natuurlijk.  

5. Leuven 

Ben je een echte bierliefhebber? Dan is Leuven de perfecte bestemming voor je volgende stedentrip. De stad heeft de grootste bierbrouwerij ter wereld, en in veel horecagelegenheden vind je een ruim aanbod aan Belgische biertjes. Verder heeft de stad een prachtig stadhuis, die je bezoek zeker waard is. En ook hier is het een aanrader om de stad te ontdekken door middel van een fietstocht.  

Ga je op stedentrip in België? Bereid je dan ook goed voor op eventuele risico's. Bijvoorbeeld zakkenrollers. We vertellen je er meer over op de pagina veiligheid en criminaliteit België.