Ga naar inhoud

Schade aan auto repareren

Als uw auto schade heeft, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Maar weet u ook waar u dan precies moet zijn en wat u moet doen? Als u verzekerd bent bij Univé, kijkt u direct op onze schadepagina. Daar vindt u op elke schadevraag het antwoord dat u nodig heeft.

Autoschadeherstel bij Univé

Als u schade aan uw auto heeft en deze schalt valt onder uw WA+ of All Risk verzekering, dan kunt u dit laten maken dankzij de Univé SchadeService. Wij betalen dan de ruit- of autoschade als u dit laat repareren door een van de 300 bij Univé aangesloten schadeherstelbedrijven.  Zoals bijvoorbeeld het vervangen van uw autoruit of het uitdeuken van uw auto.

Vrije reparatiekeuze: eigen keuze schadeherstelbedrijf

Vindt u het fijner om zelf te kiezen waar u de schade laat repareren? Kies dan bij het afsluiten van uw autoverzekering voor de aanvullende dekking ‘eigen keuze schadeherstelbedrijf’. U mag dan zelf kiezen naar welke schadehersteller u gaat om de schade aan de auto te laten repareren. U betaalt dan maandelijks een iets hogere premie.

Staat er ‘eigen keuze herstelbedrijf’ op uw polis vermeld? Dan kunt u schade lager dan € 700,- inclusief btw direct laten herstellen. U stuurt dan de rekening naar Univé. Bij een schadebedrag hoger dan € 700,- inclusief btw komt eerst een van onze experts de schade bekijken.

Meer informatie over schade repareren

Heeft uw auto schade opgelopen, meld de aanrijding of gebeurtenis dan direct via Mijn Univé of in onze App. Na de melding van de schade ontvangt u meestal binnen twee werkdagen bericht van Univé. De status is ook in te zien in Mijn Univé en de Univé App.

Direct uw schade melden

Als u WA Plus (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco) verzekerd bent, dan is ook autoruitschade verzekerd. Het maakt niet uit of het door breken, barsten of een sterretje komt. Het is overigens niet nodig deze schade bij ons te melden: u maakt direct een afspraak met een Univé-schadehersteller. U hoeft geen eigen risico te betalen maar de reparatie moet wel door een Univé schadehersteller worden uitgevoerd. Moet de hele autoruit vervangen worden, dan betaalt u € 100 eigen risico aan het Univé schadeherstelbedrijf.

Auto repareren na schade door aanrijding

Heeft u schade aan uw auto door een aanrijding? Of heeft u een andere auto beschadigd met uw eigen auto? Meld de schade dan op uw autoverzekering. U kunt dit gemakkelijk online regelen in Mijn Univé of de Univé App.

Aanrijding online melden