Ga naar inhoud

Vervangend vervoer bij schade en uw autoverzekering

Soms heeft u een vervangend vervoer bij reparatie van uw eigen auto nodig, bijvoorbeeld na een ongeval. Het is namelijk heel vervelend als u tijdelijk niet meer in uw eigen auto kunt rijden. Wat vergoedt de autoverzekering van Univé bij vervanging van uw vervoer?

Vervangend vervoer bij schade

Heeft u een All Risk autoverzekering dan bent u verzekerd voor vervangend vervoer wanneer uw auto in reparatie moet na een ongeval. Dit geldt voor maximaal 10 dagen á € 30,- per dag. Ook als uw auto total loss wordt verklaard. U moet daarvoor wel gebruik maken van een schadeherstelbedrijf van de Univé SchadeService als dit op uw polis staat. Heeft u “Eigen keuze schadeherstelbedrijf” op uw polis staan? Dan geldt de regeling ook bij andere bedrijven.

Wanneer u uw auto WA Plus heeft verzekerd, geldt dezelfde regeling als de betreffende schade verzekerd is, bijvoorbeeld stormschade.

Bij een WA autoverzekering heeft u geen recht op een vervangende auto vanuit uw verzekering.

Schade door anderen veroorzaakt

Is de schade aan uw eigen auto door een andere automobilist veroorzaakt, bijvoorbeeld bij een ongeval? Dan worden de kosten door Univé verhaald op de tegenpartij. Dat geldt ook voor een vervangende auto.

Heeft u uw auto WA verzekerd? Dan kunnen wij u helpen wij om de kosten op de tegenpartij te verhalen, bijvoorbeeld van vervangend vervoer. Dit noemen wij Directe Schade Afhandeling (DSA).

Vervangende auto na diefstal

Na diefstal van uw auto heeft u recht op een vervangende auto wanneer u een WA+ of Allrisk autoverzekering heeft. U ontvangt dan een vergoeding gedurende maximaal 30 dagen á € 15,- per dag. Dit is de periode waarin wij wachten met het uitbetalen van de schade. Wordt uw auto binnen 30 dagen teruggevonden, dan is die weer van u.

Met een WA autoverzekering is uw auto niet verzekerd tegen diefstal en ontvangt u geen vergoeding voor een vervangende auto.

Vervangend vervoer bij pech onderweg Binnenland

U kunt Univé Pechhulp aanvullend verzekeren bij uw autoverzekering. Kiest u voor pechhulp Binnenland? Dan heeft u recht op maximaal 3 werkdagen vervangend vervoer als uw auto niet binnen 24 uur gerepareerd kan worden.

Pechhulp in het Buitenland

Heeft u Univé Pechhulp Buitenland aanvullend verzekerd bij uw autoverzekering, dan helpen wij u bij pech in het buitenland. In dat geval heeft u recht op een vervangende auto wanneer u niet binnen 48 uur verder kunt reizen, gedurende maximaal 30 dagen. Zo kunt u uw reis afmaken.

Reisverzekering met pechhulp

U kunt uw reisverzekering uitbreiden met Pechhulp. Dan bent u gedurende uw reis verzekerd van hulp bij pech onderweg en ook van vervangingsvervoer als dit nodig is. Deze service geldt in de groene kaart-landen waarvoor u de reisverzekering heeft afgesloten.