Ga naar inhoud

Vervangend vervoer bij schade vanuit jouw autoverzekering

Soms heb je vervangend vervoer nodig als jouw auto gerepareerd wordt. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij diefstal. Het is heel vervelend als je tijdelijk niet meer in je eigen auto kunt rijden. Wat vergoedt de autoverzekering van Univé bij vervanging van jouw vervoer? En ben je ook verzekerd in het buiteland? Je leest het hier.

Direct schade melden? Dat doe je gemakkelijk zelf in Mijn Univé.

Schade melden
Binnen 10 minuten geregeld

Vervangend vervoer bij schade

Heb je een All Risk autoverzekering? Dan ben je verzekerd voor vervangend vervoer wanneer jouw auto gerepareerd moet worden na een ongeval. Dit geldt maximaal 10 dagen voor € 30 per dag. In de meeste gevallen moet je dan gebruikmaken van een schadeherstelbedrijf van de Univé SchadeService. Ook als jouw auto total loss wordt verklaard. Staat er op jouw polis 'Eigen keuze schadeherstelbedrijf'? Dan kan je ook naar adere schadeherstelbedrijven.

Heb je een WA Plus autoverzekering? Dan geldt dezelfde regeling als bij All Risk voor schade die is inbegrepen bij jouw verzekering. Zo ben je met WA Plus standaard verzekerd voor bijvoorbeeld stormschade. Bij een WA autoverzekering heb je geen recht op een vervangende auto vanuit jouw verzekering.

Vervangend vervoer na diefstal

Met jouw All Risk of WA Plus autoverzekering ben je ook verzekerd van vervangend vervoer na diefstal. Je ontvangt dan een vergoeding voor maximaal 30 dagen van € 30 per dag. Dit is de periode waarin wij wachten met het uitbetalen van de schade. Wordt jouw auto binnen 30 dagen teruggevonden? Dan kun je weer op weg in je eigen auto.

Met een WA-autoverzekering is jouw auto niet verzekerd tegen diefstal. En ontvang je geen vergoeding voor een vervangende auto.

Pechhulp Binnenland

Je kunt Univé Pechhulp aanvullend verzekeren bij jouw autoverzekering. Kies je voor Pechhulp Binnenland? Dan heb je recht op maximaal 3 werkdagen vervangend vervoer als jouw auto niet binnen 24 uur gerepareerd kan worden.

Pechhulp Buitenland

Er zijn twee manieren om pechhulp in het buitenland af te sluiten:

  1. Als aanvullende dekking bij jouw autoverzekering.
  2. Met de uitbreiding Pechhulp op je reisverzekering.

Heb jij Univé Pechhulp Buitenland aanvullend verzekerd bij jouw autoverzekering? Dan helpen wij jou bij pech in het buitenland. In dat geval heb je recht op een vervangende auto wanneer je niet binnen 48 uur verder kunt reizen, gedurende maximaal 30 dagen. Zo kun jij je reis opmaken. Dat is wel zo fijn!

Je kunt ook Pechhulp bij jouw reisverzekering afsluiten. Dan ben je gedurende jouw reis verzekerd van hulp bij pech onderweg. Als het nodig is heb je ook recht op vervangend vervoer. Deze service geldt in de groene kaart-landen waarvoor je de reisverzekering heeft afgesloten.

Een reisverzekering met Pechhulp sluit je af wanneer je geen Pechhulp in je autoverzekering hebt zitten. Dit zit namelijk niet standaard in je autoverzekering, maar is een aanvullende dekking. Pechhulp kun je bij zowel een doorlopende als kortlopende reisverzekering afsluiten.

Schade door anderen veroorzaakt

Heb je schade aan jouw auto door een ander? Bijvoorbeeld bij een ongeval? Dan worden de kosten door Univé verhaald op de tegenpartij. Ook de kosten voor een vervangende auto. Dit geldt ook wanneer jouw auto alleen WA verzekerd is. Dit noemen wij Directe Schade Afhandeling (DSA). Zo sta je er nooit alleen voor.