Ga naar inhoud

Accessoires autoverzekering: waar op letten?

Uw auto is voorzien van mooie lichtmetalen velgen, een geluidinstallatie of een trekhaak. En u wilt dat deze accessoires goed verzekerd zijn bij schade of diefstal. Met de WA Plus (beperkt casco) of All Risk autoverzekering van Univé zijn ook uw accessoires standaard gratis meeverzekerd voor € 3.000,-. Waar moet u zoal op letten?

Auto accessoires standaard vanaf fabriek

De waarde van uw auto wordt o.a. bepaald door de accessoires die vanaf fabriek zijn ingebouwd. Deze cataloguswaarde wordt meegenomen in de premieberekening. Daardoor zijn de accessoires die horen bij de standaard uitrusting af fabriek altijd meeverzekerd. Daarbij kunt u denken aan leren bekleding, een alarminstallatie of navigatieapparatuur.

Extra auto accessoires

Auto accessoires die zijn aangebracht nadat de auto de fabriek heeft verlaten, zoals bijvoorbeeld middels auto tuning, zijn apart verzekerd. Bij Univé zijn uw auto accessoires standaard voor € 3.000,- meeverzekerd. Zijn uw accessoires meer waard, dan kunt u dit bedrag verhogen naar € 5.000,- of € 10.000,-.

Later aangebrachte accessoires zijn bijvoorbeeld de trekhaak, geluidsinstallatie, lichtmetalen velgen, wrapfolie, of een carkit (exclusief mobiele telefoon). Maar ook een fietsdrager of kinderstoel.

Losse accessoires of bagage

Losse accessoires of bagage vallen niet onder de autoverzekering. dus een handtas, laptop of mobiele telefoon, zijn niet verzekerd tegen schade of diefstal.

Kiest u voor een inzittendenverzekering bij uw autoverzekering? Dan zijn uw spullen en die van uw passagiers verzekerd als de schade ontstaat door een aanrijding.

Wilt u kostbare spullen binnens- en buitenshuis verzekeren, overweeg dan een inboedelverzekering met buitenshuis dekking.

Auto accessoires later aangebracht

Besluit u om nieuwe auto accessoires aan te schaffen na het afsluiten van de autoverzekering? Denk er dan aan om het verzekerd bedrag van de accessoires aan te passen. Dat kunt u eenvoudig doen in Mijn Univé of de Univé App.

Gevolgen schade voor uw schadevrije jaren

Schade aan uw accessoires die vallen onder de WA beperkt casco dekking, heeft geen gevolgen voor uw schadevrije jaren. Denk bijvoorbeeld aan schade door storm of diefstal. Uw no-claimkorting daalt daardoor niet.

Schade die is ontstaan door uw schuld, bijvoorbeeld bij een aanrijding, heeft wel gevolgen voor uw schadevrije jaren. Dan is er ook vaak een eigen risico van toepassing.