Ga naar inhoud

Collectiviteitskorting op je aanvullende verzekering

De collectiviteitskorting geldt alleen nog voor de premie van je aanvullende zorgverzekering. Korting met een collectiviteit op de premie van de basisverzekering is namelijk afgeschaft. Voor een collectiviteitskorting moet je aangesloten zijn bij een collectief waar je zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt.

Zo komt een collectiviteit tot stand

Een collectief staat voor: een groep mensen. Deze groep kan bijvoorbeeld bestaan uit werknemers of verenigingsleden. De werkgever of vereniging maakt voor dit collectief afspraken met een zorgverzekeraar over de inhoud van de aanvullende verzekering(en) en welke korting er geldt. Daarna kunnen leden van dit collectief zelf bepalen of ze gebruik maken van deze afspraken.

Heb ik recht op een collectiviteitskorting?

Je kunt er op verschillende manieren achter komen of je recht hebt op een collectiviteitskorting. De makkelijkste manier is navraag doen bij je werkgever, vereniging of ander collectief waar je lid van bent. De kans is groot dat je bericht ontvangt van je collectief als er afspraken zijn gemaakt met een zorgverzekeraar. Je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan, door bij zorgverzekeraars na te gaan of zij toevallig afspraken hebben gemaakt met jouw werkgever of vereniging. 

Gebruik maken van je collectiviteit

Als je kunt profiteren van een collectiviteitskorting op je zorgpremie, wil je natuurlijk eerst voor jezelf bepalen of het aanbod interessant genoeg is. Een korting is altijd welkom, maar de inhoud van de zorgverzekering moet wel bij je passen. Staat het aanbod je aan en vind je het de kosten waard? Maak dan gebruik van je collectief.

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je bij het afsluiten van een zorgverzekering direct je collectief invoeren. Daarna krijg je het aanbod te zien in de vorm van één of meerdere (exclusieve) aanvullende zorgverzekeringen en/of een bepaalde korting. Selecteer de basisverzekering en aanvullende verzekering van je keuze, vul de benodigde gegevens in en sluit je verzekering af!

Collectief aanvullende zorgverzekering

Univé heeft ook een speciale collectieve verzekering voor leden van thuiszorgorganisaties of verenigingen waar je naast korting extra vergoedingen krijgt. Voorwaarde is dat je lid bent van één van de thuiszorgorganisaties of verenigingen waar wij mee samenwerken. Je krijgt in dat geval 10% korting op één van onze collectieve aanvullende verzekeringen.

Dit zijn exclusieve zorgverzekeringen voor onze collectieve verzekerden met ruimere vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie in vergelijking met onze reguliere aanvullende verzekeringen. Bovendien kun je je lidmaatschap bij de vereniging waarmee we collectieve afspraken hebben, vergoed krijgen tot maximaal € 25 per jaar.

Veelgestelde vragen over de collectiviteitskorting