Ga naar inhoud

Duurzame Zekerheid

Groene stroom, geproduceerd voor en door Univé-klanten. Een dubbel duurzaam pakket, eventueel met CO2-gecompenseerd gas.

Meer informatie

Waarom Duurzame Zekerheid van Univé?

Samen risico’s delen en elkaar helpen. Dat is waar Univé als coöperatie voor staat. Maar wat als we meer kunnen doen? Als we klanten op een unieke manier met elkaar verbinden en tegelijkertijd samenwerken aan de oplossing van een maatschappelijk probleem? Duurzame zekerheid laat zien dat het kan: gebouwen verduurzamen.

We helpen onze zakelijke klanten, zoals agrariërs, hun loodsen en stallen te verduurzamen, door zonnepanelen op hun daken te plaatsen. Speciaal voor klanten met asbest in het dak, een probleem dat we graag willen oplossen. Univé vervangt deze daken en legt er zonnepanelen voor terug.

Groene stroom afnemen of produceren

Energie afnemen

Voor Univé-klanten die energie uit hun eigen regio willen afnemen

  • 100% zonnestroom
  • Lokaal geproduceerd
  • Ook met CO2-bosgecompenseerd gas
  • Voor een eerlijke prijs

Ik wil energie afnemen

Meer over afnemen

Energie produceren

Voor agrariërs en andere zakelijke klanten die stroom willen produceren.

  • Jouw asbestdak gesaneerd
  • Vaak zonder eigen investering
  • Energie leveren in je regio
  • Meerwaarde voor je bedrijf

Ik wil energie produceren

Meer over produceren

Onze partners

Duurzame Zekerheid is een unieke samenwerking van Univé en partners Greenchoice, Rabobank, GroenLeven en Middendorp Montage.

Ons verhaal in 1 minuut

Zo helpt Duurzame Zekerheid

We hebben al meer dan 77.000 m2 asbest van daken verwijderd

We hebben al meer dan 18.000 zonnepanelen geplaatst

We hebben met onze zonnepanelen al meer dan 2.370.000 kWh aan energie opgewekt

Veelgestelde vragen over Duurzame Zekerheid

Univé begon in 1974 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds, met al onze leden: risico's voorkomen, schade beperken en als het nodig is verzekeren.

Daar past Duurzame Zekerheid heel goed bij. We nemen het gevaar van asbestdaken weg en helpen agrariërs om duurzaam te ondernemen met nieuwe zonnepanelen. Onze andere leden profiteren weer van groene energie, direct uit de eigen omgeving. 

Nee, en daarom zijn wij ook een samenwerking gestart met Greenchoice. Greenchoice helpt ons met de asbestsanering, plaatst de zonnepanelen en verzorgt de stroomlevering. Wij helpen onze klanten elkaar te vinden. Als klanten geïnteresseerd zijn in het concept, dan kan men bij ons alle informatie inwinnen en zich aanmelden. Wij zetten dit daarna door naar Greenchoice. Die verzorgt de rest.

Met de opbrengsten van de zonne-energie financieren wij (bijna) de hele investering. Dus de asbestsanering, het plaatsen van een nieuw dak en de zonnestroominstallatie. 

Dat is dus de grootste winst als je wilt produceren. Bovendien hoef je je geen (financiële) zorgen te maken over het onderhoud van jouw zonnestroomdak.

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens, maar bij sommige locaties kan dit oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Ja, je kiest zelf wat voor soort dak wij plaatsen. Standaard zal het dak bestaan uit golfplaten. Maar je kunt ook kiezen voor isolerende sandwichpanelen. Of speciale constructies om daglicht toe te laten in de schuren. De uiteindelijke keuze is aan jou.

Duurzame Zekerheid van Univé helpt je met informatie en denkt ter plekke mee over de opties. Zodat de uiteindelijke keuzes ook goed samengaan met het plaatsen van zonnepanelen.

Alle veelgestelde vragen