Ga naar inhoud

Ons verhaal

Samen risico’s delen en elkaar helpen. Dat is waar we als coöperatie voor staan. Maar wat als we meer kunnen doen? Als we klanten op een unieke manier met elkaar verbinden en tegelijkertijd samenwerken aan de oplossing van een maatschappelijk probleem? Duurzame Zekerheid laat zien dat het kan.

Gebouwen verduurzamen

We helpen onze zakelijk klanten, zoals agrariërs, hun gebouwen te verduurzamen, door zonnepanelen op hun daken te plaatsen. Speciaal voor klanten met asbest in het dak, een probleem dat vroeg of laat opgelost moet zijn. Wij vervangen deze daken en leggen er nieuwe daken met zonnepanelen voor terug. Dit doen we samen met onze energiepartner. Extra duurzaam dus.

Groene energie, van en voor leden

Als lid van Univé kun je de zonne-energie via onze energiepartner Greenchoice in huis halen. Het is energie die deels wordt opgewekt op daken van andere Univé-leden bij jou in de buurt. Hiermee ondersteun je plaatselijke ondernemers, ben je zeker van 100% zonnestroom en help je mee aan het verduurzamen van jouw omgeving. En schijnt de zon niet? Dan vult Greenchoice de stroom aan met Nederlandse windenergie. In je persoonlijke energiedashboard zie je waar jouw stroom vandaan komt.

Eerlijk en transparant

Onze prijzen zijn eerlijk en transparant. Doordat Univé een coöperatie is en geen winst nastreeft, verdelen we de opbrengsten eerlijk. Zo besteden we 5% van de prijs aan het verduurzamen van de regio. Hiermee kunnen we andere zakelijke klanten helpen om van asbest af te komen en te investeren in zonne-energie. Zo ontstaat er een win-win situatie voor iedereen.

Partners in Duurzame Zekerheid

Ben je geïnteresseerd in deze regionale energie? Dan brengen wij je in contact met Greenchoice. Die zet het plaatsen van de zonnepanelen in gang, en zorgt ervoor dat jouw zonnestroom bij huishoudens in jouw buurt terechtkomt.