Ga naar inhoud

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is de combinatie van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Sluit je beide verzekeringen af, dan zijn je woning en de spullen die erin staan verzekerd. Op deze pagina leggen we je uit wat een woonverzekering is, waar deze uit bestaat en hoe je een woonverzekering met elkaar kan vergelijken.  

Bereken hier de premie van onze woonverzekering. 

Wat is verzekerd met een opstalverzekering? 

Schade aan je woning is verzekerd met een opstalverzekering. Denk hierbij aan schade aan je gevel, dak of leidingen door storm, brand, inbraak of aanrijding. Wil je ook verzekerd zijn tegen ruitbreuk, dan sluit je de dekking All Risk af. 

Goed om te weten: bij ons zijn zonnepanelen verzekerd en de laadpaal voor je elektrische auto ook. 

Wat is verzekerd met een inboedelverzekering? 

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning verzekerd tegen schade door: 

  • Brand 

  • Storm 

  • Inbraak 

  • Lekkage 

  • Rook en schroeien 

  • Huisongelukjes

Met de spullen in je huis bedoelen we de losse spullen die je bij een verhuizing kunt meenemen zonder iets kapot te maken aan je huis. Denk hierbij aan meubels, telefonische apparatuur en kleding.

Wil je ook verzekerd zijn voor schade buiten de deur? Sluit dan de aanvullende dekking Buitenshuis af. En met de dekking Mobiele Elektronica zijn onder andere je smartphone, laptop en tablet ook verzekerd buitenshuis én voor huisongelukjes zoals het laten vallen en stoten van je mobiele elektronica.