Ga naar inhoud

Inboedelverzekering vergelijken

Als je in een huis of appartement woont, heb je een inboedelverzekering nodig. Maar het is vooraf niet altijd duidelijk welke inboedelverzekering je nu het beste kunt afsluiten. Het is daarom verstandig om verschillende inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Maar kijk daarbij niet alleen naar de hoogte van de premie: ook de bijbehorende voorwaarden moet je meewegen in het maken van je beslissing.  

Wat is een inboedelverzekering? 

Maar laten we eerst eens wat meer uitleg geven over de inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in je huis. Het gaat daarbij niet alleen om zaken als meubels, servies of kleding. Ook je huisdieren en diefstalgevoelige inboedel zijn verzekerd met behulp van een inboedelverzekering.  

Wil je nog meer zekerheid? Dan doe je er goed aan om aanvullende dekkingen af te sluiten. Een goed voorbeeld daarvan is onze Buitenshuis dekking. Daarmee verzeker je je inboedel (met uitzondering van mobiele elektronica) in heel Nederland voor schade door een van buiten komende gebeurtenis. Schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, vallen daar ook onder.  

Sluit je ook de dekking Mobiele Elektronica af? Dan verzeker je je mobiele elektronica in heel Nederland tegen een van buiten komende gebeurtenis, inclusief huisongelukjes. Meer weten over de inboedelverzekering van Univé? Lees dan meer over de voorwaarden die gelden bij onze inboedelverzekering

Vergelijken inboedelverzekering: waar let je op? 

Je kunt naar meerdere zaken kijken als je aan de slag gaat met inboedelverzekeringen vergelijken. Natuurlijk betaal je het liefst zo min mogelijk voor een verzekering per maand. Maar het is wel belangrijk dat ook de voorwaarden van je inboedelverzekering goed geregeld zijn. En hoe zit het met een eigen risico? Heb je daar wel of niet mee te maken? Ook de extra dekkingen die je zou willen afsluiten, moet je meewegen in het maken van je beslissing bij je inboedelverzekering. 

Maak ook slim gebruik van een vergelijkingssite om je keuze voor een inboedelverzekering nog makkelijker te maken. Zo krijg je een goed beeld van de vele mogelijkheden zonder dat je zelf daar heel veel uitzoekwerk voor hoeft te doen. Vervolgens kun je de beste inboedelverzekering voor jou kiezen.

Inboedelverzekering vergelijken? Kies verstandig! 

Ben je klaar met je woonverzekering vergelijken en wil je er direct een afsluiten bij Univé? Maak dan gebruik van onze online rekentool om de premie te berekenen van de inboedelverzekering. Vul al je gegevens rondom je woonsituatie en je inboedel in en kies voor eventuele aanvullende dekkingen bij je inboedelverzekering. Vervolgens sluit je je nieuwe inboedelverzekering heel gemakkelijk online af. 

Premie berekenen inboedelverzekering