Ga naar inhoud

Gitaar gestolen en je verzekering

Heb je een gitaar en speel je daar graag op? Voor veel muziekliefhebbers is een gitaar een kostbaar en kwetsbaar bezit. Daarom is het verstandig om je gitaar te verzekeren. Zo weet je zeker dat de schade vergoed wordt als jouw gitaar gestolen wordt of als hij kapot gaat. Met een inboedelverzekering van Univé heb je dat in elk geval heel snel geregeld. 

Zo verzeker je je gitaar

Bij Univé zijn instrumenten meeverzekerd in je inboedelverzekering. Die verzekering dekt schade aan je gitaar als deze stuk gaat in of om je eigen woning of als hij gestolen wordt. Je kunt er echter ook voor kiezen om je inboedel - waaronder je gitaar - buitenshuis te verzekeren. Hoe dat werkt, leggen we graag aan je uit. 

Muziekinstrumenten vallen bij Univé onder de diefstalgevoelige inboedel. De inboedel in je woning is verzekerd voor materiële schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. Dit noemen we een van buiten komende gebeurtenis. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd. 

Wil je dat je gitaar ook verzekerd is als je die ergens mee naartoe hebt genomen? Bijvoorbeeld tijdens een van de vele repetities met je band? Dan moet je ook de Buitenshuis dekking hebben afgesloten. Daarmee is je inboedel, met uitzondering van mobiele elektronica, in heel Nederland verzekerd voor schade door een van buiten komende gebeurtenis.  

Gitaar gestolen: verzekering inschakelen 

Is je gitaar gestolen? Dan is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Doe direct aangifte van de diefstal bij de politie. Daarna neem je contact op met je verzekeraar. Bij Univé gaan we direct voor je aan de slag zodat we de schade snel af kunnen handelen. Je kunt bij ons op verschillende manieren een gestolen gitaar melden: 

  • Online via Mijn Univé

  • Met behulp van de Univé App. Heb je die nog niet, dan kun je die hier downloaden

  • Of kies voor persoonlijk contact met een Univé medewerker. Breng dan een bezoek aan een van onze winkels

Premie berekenen gitaar verzekering  

Wil je weten hoe hoog jouw premie wordt bij het afsluiten van een Univé inboedelverzekering? Maak dan gebruik van onze online rekentool en ontdek wat een inboedelverzekering je per maand kost. Het invullen van de tool is vrijblijvend en verplicht je nergens toe.

Bereken je premie