Ga naar inhoud

Beste inboedelverzekering

Wil je een inboedelverzekering afsluiten maar weet je niet goed wat de beste inboedelverzekering voor jouw situatie is? Als je gaat kijken of zo’n verzekering voor jou geschikt is, weeg je meerdere factoren tegen elkaar af. Uiteraard kijk je naar de hoogte van de te betalen premie. Maar het is ook van belang om te weten wat wel en niet verzekerd is. En hoe het bijvoorbeeld zit als er spullen van jou op een andere plek dan thuis gestolen worden. Hier geven we je meer informatie over hoe je de beste inboedelverzekering kunt vinden. 

Meer over je inboedel en verzekering 

Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat alle losse spullen in je huis verzekerd zijn. Je moet dan denken aan zaken als meubels, servies en kleding. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook huisdieren en diefstalgevoelige inboedel (denk aan sieraden en elektronica) verzekerd dankzij je inboedelverzekering.  

Heb je behoefte aan extra zekerheid? Dan zijn er aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten. Een goed voorbeeld daarvan is de Buitenshuis dekking. Met die dekking is je inboedel, met uitzondering van mobiele elektronica, in heel Nederland verzekerd voor schade door een van buiten komende gebeurtenis. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd.  

Kies je voor de dekking Mobiele Elektronica? Dan zijn je mobiele elektronica in heel Nederland verzekerd tegen een van buiten komende gebeurtenis en huisongelukjes. Meer weten? Lees dan meer over de voorwaarden bij onze inboedelverzekering

Zelf de beste inboedelverzekering vinden 

Zelf de voor jou beste inboedelverzekering vinden? Bekijk dan eens een aantal vergelijkingssites over woonverzekeringen. Zij hebben vaak al precies voor je uitgezocht wat de verschillen tussen de diverse opties zijn. Je kunt ook zelf eens een kijkje nemen op verschillende verzekeringssites. Het lastige is dan alleen wel dat je zelf ook alle voorwaarden en dekkingen moet doorspitten. Voor de meeste mensen een lastig en vervelend karwei. Je kunt natuurlijk ook altijd een medewerker van Univé een passend advies op het gebied van je nieuwe inboedelverzekering vragen. 

Premie berekenen inboedelverzekering 

Wil je op dit moment vooral de premie berekenen van de inboedelverzekering van Univé? Vul dan de online rekentool in en ontdek het premiebedrag voor jouw situatie. Zo kun je ook goed de premie voor de inboedelverzekering vergelijken. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. 

Premie berekenen inboedelverzekering