Ga naar inhoud

De beste woonverzekering vinden

Woon je in een huis of appartement, dan is het ook belangrijk om een woonverzekering af te sluiten. Maar waar vind je nu de beste woonverzekeringen voor jouw situatie? En hoe bepaal je eigenlijk welke woonverzekering het beste voor je is? Het hangt namelijk af van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel je huis waard is, wat voor spullen je in je huis hebt staan en of je ook wil dat je spullen bij anderen verzekerd zijn. 

Beste woonverzekering: de opstalverzekering 

Met een opstalverzekering verzeker je schade die zich voor kan doen aan je woning zelf. Het gaat om alles dat vastzit in of aan de woning. Zoals ingebouwde keukenapparatuur, de cv-installatie en de leidingen in je huis. Wat er nog allemaal meer onder valt, vind je terug in de voorwaarden van onze opstalverzekering

Ben je op zoek naar de beste opstalverzekering voor jou? Je kunt het beste een woonverzekering zoeken die goed past bij jouw specifieke situatie en wensen. Benieuwd naar de premie bij een opstalverzekering van Univé? Vul dan onze online rekentool in. 

Beste woonhuisverzekering: de inboedelverzekering 

Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in huis. Dit zijn onder andere je meubels, serviesgoed en kleding. Maar ook huisdieren en diefstalgevoelige inboedel (zoals sieraden en elektronica) vallen onder je inboedel die verzekerd is.  

Wil je nog meer zekerheid? Kies dan voor een aanvullende dekking zoals de Buitenshuis dekking. Daarmee is je inboedel, met uitzondering van mobiele elektronica, in heel Nederland verzekerd voor schade door een van buiten komende gebeurtenis. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd. En met de dekking Mobiele Elektronica zijn je mobiele elektronica in heel Nederland verzekerd tegen een van buiten komende gebeurtenis inclusief huisongelukjes. 

Daarmee behoort de inboedelverzekering van Univé tot de beste woonhuisverzekeringen van Nederland. Wil je precies weten wat er allemaal gedekt is bij een inboedelverzekering van Univé? Lees dan meer over de voorwaarden bij onze inboedelverzekering

Zelf de beste woonverzekering vinden 

Zoek je graag zelf naar de voor jou beste woonverzekering, zoals de beste inboedelverzekering? Neem dan eens een kijkje op een van de vergelijkingssites over (woon)verzekeringen. Of ga zelf aan de slag met het vergelijken van alle voorwaarden en dekkingen. Zo kun je tot een weloverwogen keuze komen. Of neem contact op met een medewerker van Univé voor een passend advies op het gebied van je nieuwe woonverzekering. 

Premie berekenen woonhuisverzekering 

Ben je vooral benieuwd naar hoeveel premie je moet betalen als je een inboedel- en/of opstalverzekering van Univé afsluit? Vul dan de online rekentool in en ontdek het premiebedrag. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. 

Premie berekenen opstalverzekeringPremie berekenen inboedelverzekering