Ga naar inhoud

De beste opstalverzekering vinden

Hoe weet je nu wat voor jou de beste opstalverzekering is? Je moet in elk geval meerdere factoren tegen elkaar afwegen. Zoals de hoogte van de premie. Welke zaken wel en niet verzekerd zijn. En hoe het gesteld is met de voorwaarden van de opstalverzekering. Lees verder en ontdek hoe je de beste opstalverzekering voor jouw situatie kunt vinden. 

Meer over je opstal en verzekering 

Met een opstalverzekering is je woning standaard verzekerd tegen brand, storm, inbraak, overstroming en huisongelukjes zoals vallen en stoten. Daarnaast is er een optionele extra dekking voor ruitbreuk. Je kiest dus zelf of je die wel of niet af wilt sluiten. 

Onder de opstal valt alles dat vast aan je huis zit. Zoals ingebouwde keukenapparatuur, de cv-installatie en de leidingen. Op onze pagina over de opstalverzekering vind je meer informatie en alle bijbehorende voorwaarden. 

Een opstalverzekering is in principe niet verplicht. Toch verplicht de bank je meestal wel om een opstalverzekering af te sluiten als je een hypotheek afsluit. En dat is best logisch, want zij lenen je nu eenmaal een behoorlijke som geld uit. Dus willen ze dat het onderpand goed verzekerd is. 

Zelf de beste opstalverzekering vinden 

Hoe je nu de beste opstalverzekering vindt? Je kunt zelf eens rondkijken op verschillende verzekeringssites op opstalverzekeringen te vergelijken. Wel moet je dan zelf ook alle voorwaarden en dekkingen doorspitten. En dat is voor de meeste mensen niet te doen. Misschien dat dan de vele vergelijkingssites over woonverzekeringen je uitkomst kunnen bieden. Die hebben namelijk al heel veel voorwerk voor je gedaan. Of schakel gewoon een medewerker van Univé in voor een passend advies op het gebied van je nieuwe opstalverzekering.

Premie berekenen opstalverzekering 

Wil je nu vooral eerst je premie berekenen voor de opstalverzekering van Univé? Maak dan slim gebruik van de online rekentool en ontdek het premiebedrag voor jouw situatie. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. 

Premie berekenen opstalverzekering