Ga naar inhoud

Zweden

  5x de beste skigebieden van Zweden

  Wie op wintersportvakantie wil, heeft in Zweden meer dan genoeg keuze uit skigebieden. Het land heeft veel berggebieden met pistes voor elke wintersporter: van gevorderden tot beginners tot kinderen die voor het eerst op de latten staan. Welke skigebieden in Zweden het meest geschikt zijn voor jouw wintersportvakantie, lees je op deze pagina. 

  1. Sälen 

  Heb je nog niet zoveel ervaring op ski’s of snowboard, of ga je met je kinderen op wintersportvakantie? Dan is het skigebied Sälen een goede keuze. Er zijn hier namelijk speciale oefenweides waar je rustig de beginselen van het skiën kunt leren. Ook heeft dit gebied veel makkelijke, niet al te steile pistes voor beginners.  

  Voor kinderen zijn er bovendien kinderparken in Sälen. Hier kunnen ze op een speelse en veilige manier kennismaken met wintersport. Dit maakt Sälen de perfecte wintersportbestemming in Zweden als je met het gezin op vakantie gaat. 

  2. Åre 

  Als je een wintersportgebied vol mogelijkheden zoekt, is Åre een goede keuze. Dit is namelijk het grootste wintersportgebied van niet alleen Zweden, maar heel Scandinavië. Je vindt hier maar liefst 91 km aan pistes. Deze bieden mogelijkheden voor zowel de ervaren als de minder ervaren skiër. Er ligt namelijk 45 km aan blauwe pistes (voor beginners), 38 km aan rode pistes (voor meer gevorderden) en 8 km aan zwarte pistes (voor ervaren skiërs en snowboarders).  

  Daarnaast vind je in Åre ook meer dan genoeg activiteiten om te ontspannen na een dag op het board of de latten. Er is een ruim aanbod aan restaurants waar je een lekker hapje kunt eten, maar je kunt hier ook fijn winkelen. Waar je ook komt in Åre: je hebt altijd mooi uitzicht dankzij de bosrijke natuur en het grote meer dat in dit gebied ligt. 

  3. Vemdalen 

  Vemdalen is een groot, sneeuwzeker skigebied midden in Zweden. Hier ligt 51 km aan pistes: 26 km aan blauwe pistes, 15 km aan rode pistes en 10 km aan zwarte pistes. Voor beginnende skiërs en kinderen, gevorderden en zeer ervaren skiërs is hier dus meer dan genoeg keuze uit pistes. 

  Vemdalen is een mooie wintersportbestemming, maar er is hier nog veel meer te doen. Je kunt in de omgeving bijvoorbeeld een hondensledetocht doen. Dit is een soort safari in de Zweedse natuur op een slee die getrokken wordt door husky’s. Ook kun je in de meren in dit gebied ijsvissen. 

  4. Isaberg 

  Isaberg is met 6 km aan pistes een klein maar fijn skigebied. Het is ook een geschikte wintersportbestemming voor wie houdt van langlaufen. Je vindt hier namelijk zo’n 20 km aan langlaufloipes. Hier kun je mooie trektochten door de natuur houden in het kleine, maar mooie wintersportgebied. 

  Ook als je met het gezin op wintersportvakantie gaat, is dit een geschikte vakantiebestemming. Niet alleen zijn veel van de pistes hier beginnersvriendelijk, er zijn ook veel faciliteiten speciaal voor kinderen. Denk daarbij aan heuveltjes om vanaf te sleeën en speelweides. Hier kunnen kinderen veilig sneeuwpret beleven. Ook zijn er skilessen voor kinderen, zodat ze rustig kunnen leren skiën voordat ze hun eerste meters op de piste maken. 

  5. Dundret 

  Voor meer ervaren skiërs en snowboarders is Dundret in Zweeds Lapland de perfecte bestemming. Het grootste deel van de pistes is hier namelijk rood of zwart. In dit sneeuwzekere gebied (100 km boven de poolcirkel) kun je al vanaf oktober terecht voor een avontuurlijke skivakantie. De kans is bovendien groot dat je hier het noorderlicht een keer ziet. Van augustus tot april is dat in Dundret namelijk goed te zien. 

  Houd je van langlaufen? Ook dan zit je in Dundret goed. Je vindt in dit gebied namelijk een aantal fijne, lange langlaufloipes. Tijdens je langlauftocht heb je bovendien altijd mooi uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Dundret.