Ga naar inhoud

Griekenland

  Wintersportgebieden in Griekenland

  Bij het zoeken naar een bestemming voor je volgende wintersportvakantie komen landen als Oostenrijk en Frankrijk vaak het eerste naar voren. Maar wat veel mensen niet weten is dat je ook een unieke wintersportvakantie kunt beleven in Griekenland. Benieuwd naar de mogelijkheden? We zetten de mooiste drie skigebieden voor je op een rij.   

  1. Parnassos 

  Parnassos is een van de bekendste skigebieden in Griekenland. Het ligt midden in Griekenland en je vindt er ruim twintig kilometer aan pistes. En meer dan tien kilometer aan routes om te snowboarden of skiën. Leuk om te weten: het skigebied wordt ook druk bezocht door de Griekse bevolking. Een voordeel van een skivakantie in Griekenland is de veelzijdigheid. De omgeving is bijvoorbeeld ook perfect om lekker te wandelen. Goed om te weten: je kunt in dit skigebied niet overnachten. Hiervoor moet je naar een plaats in de buurt uitwijken, bijvoorbeeld naar Arachova of Delphi. 

  2. Falakro 

  Falakro is een skigebied in het noordoosten van Griekenland. Je vindt er iets meer dan twintig kilometer aan pistes. Het is een klein gebied, maar het is er wel heel gezellig. Vaak skiën mensen hier daarom vaak voor een wat kortere periode. Wil je tijdens je reis naar Griekenland skiën, maar ook nog wat meer zien van het land? Dan is dit dus een ideale bestemming.  

  3. Kaimaktsalan 

  In het noorden van Griekenland ligt het skigebied Kaimaktsalan. Het is een populair skigebied, en het hoogste gebied in Griekenland waar je kunt skiën. Door de ligging van het gebied is het wel belangrijk om goed rekening te houden met de weersomstandigheden. De temperaturen in het gebied kunnen in het voorjaar al flink oplopen. In deze periode zal er geen of weinig sneeuw liggen. Zorg daarom dat je alleen in de koudste periode je skivakantie boekt in Kaimaktsalan. Tip: wanneer je het skigebied Kaimaktsalan bezoekt, maak dan ook wat tijd vrij voor een bezoekje boven op de berg, bij de kapel van de profeet Elias.