Ga naar inhoud

Veilig op reis naar Griekenland

Is Griekenland jouw volgende vakantiebestemming? Dan is het fijn om te weten of de omgeving waar je heen reist veilig is. We vertellen je daarom op deze pagina alles wat je moet weten over de veiligheid en criminaliteit in Griekenland. Zo ga je goed voorbereid op vakantie en weet je waar je rekening mee moet houden. 

Criminaliteit in Griekenland 

Griekenland is een veilig land. De veiligheidssituatie van het land is namelijk te vergelijken met die van Nederland. Griekenland is een bekende en populaire vakantiebestemming. Dit betekent dat het in de toeristische steden, voornamelijk in het hoofdseizoen, druk kan zijn. Dat brengt veel gezelligheid met zich mee, maar hierdoor ontstaat ook een aantrekkelijke plek voor zakkenrollers. Het is verstandig om in zulke steden extra alert te zijn. We zetten een aantal tips voor je op een rij om je te beschermen tegen zakkenrollers. 

  • Dure spullen: neem geen spullen mee die je niet nodig hebt en wees extra alert op de spullen die je wel meeneemt. Kies bijvoorbeeld voor een tas die je goed kunt afsluiten. En stop niet zomaar spullen los in je broekzak. 

  • Contant geld: in de meeste winkels en restaurants in Griekenland kun je gewoon betalen met je pinpas. Toch wordt er in Griekenland vaak nog met contant geld betaald. En wanneer je iets wilt kopen in een wat kleiner winkeltje, kan het zijn dat je ook alleen met contant geld kunt betalen. Het op zak hebben van wat contant geld is daarom handig, maar zorg ervoor dat je niet te veel contant geld bij je hebt. 

  • Kijk om je heen: controleer geregeld de omgeving waarin je loopt en de spullen die je wel mee hebt genomen.  

Veiligheid natuur Griekenland 

In Griekenland komen regelmatig bosbranden voor. Dit komt vaak voort uit de extreme hitte, in combinatie met de droge natuur. Wanneer je tijdens je vakantie in Griekenland wilt gaan wandelen, of eropuit wilt gaan, raden we je aan om eerst het lokale nieuws goed te checken. Zo kun je zien of er gewaarschuwd wordt voor bosbranden. Verder ligt Griekenland in een aardbevingsgebied. Over het algemeen vallen deze aardbevingen mee, en ondervind je ook hier geen problemen van tijdens je vakantie. 

Voorbereid op reis naar Griekenland 

Vertrek je binnenkort naar Griekenland? Zorg er dan voor dat je een reisverzekering hebt afgesloten. Het kan tijdens je vakantie in Griekenland namelijk voorkomen dat je in een onvoorziene situatie terechtkomt. Je kunt bijvoorbeeld problemen krijgen met je bagage, of je kunt ziek worden. In deze situaties ben je met een reisverzekering altijd verzekerd van hulp. Bij Univé sluit je een reisverzekering gemakkelijk online vanuit huis af. Je kunt hierbij ook direct de hoogte van jouw premie berekenen.  

Bereken jouw premie