Ga naar inhoud

Betalen in Griekenland

In Griekenland wordt betaald met dezelfde munteenheid als in Nederland: de euro. Beide landen zijn namelijk lid van de Europese Unie. Tijdens je bezoek aan Griekenland is het wel goed om rekening te houden met een aantal dingen rond het betalen. Het pinnen bij een pinautomaat is bijvoorbeeld vaak niet gratis in Griekenland. Lees op deze pagina daarom alles over hoe je het beste kunt betalen in Griekenland.  

Pinnen in Griekenland 

Je kunt in Griekenland met de meeste betaalpassen en creditcards gewoon betalen. Dit geldt in ieder geval voor de grotere steden, en de toeristische plekken in Griekenland. Bij de lokale en de wat kleinere winkels kan het zijn dat dit nog niet mogelijk is. Het is dus altijd handig om wat contant geld bij je te hebben.  

Over het algemeen wordt er wel vaker gebruikgemaakt van de optie om contant te betalen. Wanneer je in Griekenland geld gaat pinnen bij een geldautomaat zijn hier vaak wel wat extra kosten aan verbonden. Ook zit er vaak een maximumbedrag aan contant geld dat je op een dag kunt pinnen in Griekenland.  

Contant betalen in Griekenland 

In Griekenland wordt er in veel gevallen nog met contant geld betaald. Wanneer je uit eten gaat bijvoorbeeld. In dit geval is het handig om wat contant geld bij je te hebben. Het geven van fooi is in Griekenland namelijk vaak wel gewenst. En een extra blijk van waardering aan het restaurant en het personeel. Een gebruikelijk percentage voor je fooi ligt tussen de 5 en 10 procent bovenop het eindbedrag.

Extra reisinformatie

Reis je binnenkort naar Griekenland? Dan hebben we naast informatie over het betalen in Griekenland ook nog een aantal extra tips voor je. Zo kun je straks zorgeloos genieten van je volgende vakantie, stedentrip of reis.  

Feestdagen in Griekenland 

In Griekenland is er een aantal feestdagen en vrije dagen die wij in Nederland niet vieren. Hierdoor kunnen winkels, banken en restaurants op die dagen gesloten zijn. Neem daarom het lijstje met feestdagen in Griekenland voor vertrek goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Eten in Griekenland 

De Grieksekeuken zit vol met typische en traditionele gerechten. Verdiep je daarom eens in deze keuken, en maak alvast een lijstje met gerechten die je in ieder geval wilt proeven.  

Reisdocumenten in Griekenland 

Om Griekenland te kunnen bereizen moet je in het bezit van de juiste, engeldigereisdocumenten. Voor Griekenland betekent dit een geldig paspoort of een ID-kaart. Een rijbewijs is dus in Griekenland geen geldig identiteitsbewijs.

Reisverzekering voor in Griekenland 

Als je naar Griekenland vertrekt voor bijvoorbeeld een vakantie of een stedentrip, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Je hoopt het natuurlijk nooit, maar er kan altijd iets onderweg gebeuren. Met een reisverzekering van Univé ben je in deze situatie tijdens je vakantie of stedentrip altijd verzekerd van hulp. Sluit daarom eenvoudig online je reisverzekering af bij Univé. Je kunt hier ook direct de hoogte van je premie berekenen.  

Bereken jouw premie