Ga naar inhoud

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik op vakantie ga?

Veel verzekeringen hebben raakvlak met een vakantie. Het is verstandig om een annulerings- en reisverzekering af te sluiten, maar ook je zorgverzekering of een verzekering voor je vervoer kunnen van pas komen op een vakantie.

Reisverzekering

Een reisverzekering biedt hulp bij een ongeluk of ziekte. Je kan 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Univé Alarmcentrale voor problemen tijdens je reis. Bij de reisverzekering heb je de keuze tussen kortlopend en doorlopend. Kortlopend is alleen geldig voor de reis waarvoor je de verzekering afsluit. Bij doorlopend ben je altijd verzekerd tijdens je vakanties. Met doorlopend heb je dus geen omkijken meer naar je reisverzekering. Je kan altijd met een gerust gevoel op reis.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt de kosten van de reis wanneer deze onverwacht niet door kan gaan. Net als bij de reisverzekering biedt Univé een kortlopende en een doorlopende variant. Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd van annuleringskosten. De kortlopende is geldig voor één reis.

Zorgverzekering

Het kan zijn dat je zorgkosten moet maken in het buitenland. Controleer daarom goed de voorwaarden van je zorgverzekering. Bij Univé kan je gebruik maken van de Univé Alarmcentrale. Daarnaast biedt onze zorgverzekering de aanvullende hulp op reis dekking.

Vervoer

Tot slot is het belangrijk om te controleren of het vervoersmiddel dat je meeneemt ook voldoende verzekerd is. Ga je op de fiets? Controleer dan je fietsverzekering. Voor een autovakantie is het verstandig om te controleren wat jouw autoverzekering dekt op vakantie en als je de caravan meeneemt is het afsluiten van een caravanverzekering vaak geen overbodige luxe. Je kan natuurlijk ook met de motor, de boot of de scooter op pad gaan. Ga dan na of je nog iets moet aanpassen aan je motorverzekering, bootverzekering of scooterverzekering.

Benieuwd welke verzekeringen jij nodig hebt voor je vakantie?

Weet je niet precies welke verzekeringen je nodig hebt voor je vakantie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Je kan ook een afspraak maken bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. Onze adviseurs helpen je graag.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?