Ga naar inhoud

Bootverzekering

 • Met een gerust gevoel het water op
 • Standaard WA verzekerd
 • Stel zelf uw pakket samen
 • Inclusief Univé Cyberhulp

De bootverzekering voor veilig vaarplezier

 • Motorboot
 • Zeilboot
 • Sloep
 • Rubberboot
 • Roeiboot/kano
 • Speedboot
 • Catamaran
 • WA verzekerd tot € 5 miljoen
 • Scherpe premie op basis van vaargebied
 • Tot 40% no-claimkorting

Verzekerd tot 5 miljoen euro

Met een bootverzekering bent u tot een bedrag van 5 miljoen euro verzekerd als u met uw boot schade toebrengt aan anderen. Wilt u deze WA-verzekering uitbreiden? Dan kan dat met een dekking voor diefstal waarbij ook inbraak is inbegrepen en pogingen daartoe. Of met een dekking voor beschadiging aan uw boot bijvoorbeeld als gevolg van brand, ontploffing, storm of een aanvaring. Bij deze uitbreidingen zijn ook uw eventueel meeverzekerde volgboot of trailer inbegrepen en is ook uw inboedel standaard meeverzekerd tot een bedrag van 20% van de verzekerde waarde van de boot.

Uw boot of sloep verzekeren inclusief eventuele motor, accessoires en nautische apparatuur

De bootverzekering voor veilig vaarplezier

 • Schade die u veroorzaakt aan anderen is verzekerd tot € 5 miljoen.
 • Eenvoudig uit te breiden met dekkingen voor diefstal of beschadiging.

Bereken uw premie

Uw boot aanvullend verzekeren

U kunt de verzekering van uw boot naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Beschadiging

U bent verzekerd als uw boot of onderdelen ervan beschadigd raken. Bijvoorbeeld bij een aanvaring of door een hevige storm. Deze dekking geldt ook voor een volgboot of trailer, als u deze heeft meeverzekerd.

Diefstal

Met deze dekking bent u verzekerd tegen schade door diefstal of inbraak en poging tot diefstal of inbraak. Dit geldt voor uw boot en onderdelen ervan. Heeft u een volgboot en/of trailer meeverzekerd? Deze vallen ook binnen de dekking.

Pechhulp

Bij pech komt een monteur u ter plekke, maar alleen aan de wal, max. 1 uur helpen. Geldig op alle Nederlandse binnenwateren (ook de Zeeuwse wateren en het IJsselmeer), maar niet op de Waddenzee.

Rechtshulp

Raken u of uw passagiers met uw boot betrokken bij een juridisch conflict, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval of een probleem met de werf? Dan bent u met de dekking Rechtshulp verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Ongevallendekking

U bent samen met uw passagiers verzekerd van een uitkering als er na een ongeval sprake is van invaliditeit of overlijden. De verzekerde bedragen per persoon zijn maximaal € 75.000,- bij blijvende invaliditeit en maximaal € 25.000,- bij overlijden.

Documenten en voorwaarden bij de bootverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de bootverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een bootverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart bootverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze bootverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Meer weten over uw boot verzekeren?

Goed voorbereid het water op begint bij Univé. Lees hier meer over onze bootverzekering.

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Tot 40% korting door schadevrij varen

U kunt korting verdienen door schadevrij te varen. En hoe langer u zonder schade vaart, hoe hoger uw premiekorting op uw bootverzekering. Die korting kan oplopen tot maar liefst 40%.

Univé Cyberhulp bij uw bootverzekering

Univé vindt het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kunt u 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijgt u tips om cybercrime te voorkomen.

Drie vaargebieden voor uw boot

Vaart u niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland? Bij deze verzekering kunt u kiezen om u te verzekeren in Nederland of in Europa. U heeft daarbij de keuze uit 3 vaargebieden: [1] Nederland, [2] Europa en [3] Europa & Europese zeeën beperkt.

Meer over de vaargebieden

Nieuwwaardegarantie

Standaard verzekeren wij de vervangingswaarde. Dit is de waarde waarvoor u een vergelijkbare boot kunt kopen. Maar u heeft meer mogelijkheden. Heeft u uw boot nieuw gekocht en kiest u voor nieuwwaardegarantie? Dan wordt bij total loss of bij diefstal tijdens de eerste 3 jaar na uw aankoop de volledige nieuwwaarde uitgekeerd.

Aanschafwaardegarantie

Heeft u uw boot tweedehands gekocht en kiest u voor de aanschafwaardegarantie? Dan wordt bij total loss of diefstal in de eerste 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde uitgekeerd. Bewaart u in beide gevallen de aankoopnota van uw boot goed.

Veelgestelde vragen over de bootverzekering

Wij helpen u graag verder met relevante informatie. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over de bootverzekering.

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Het standaard eigen risico van de bootverzekering is € 100,- per gebeurtenis. Als u kiest voor een hoger eigen risico van € 250,- bespaart u aanzienlijk op uw premie. Kiest u voor geen eigen risico, dan wordt uw premie hoger. Bereken uw premie.

Als u de dekking voor diefstal en/of beschadiging heeft, dan is uw inboedel gratis meeverzekerd tot een bedrag van 20% van de verzekerde waarde van uw boot. Univé vergoedt bijvoorbeeld inboedel (zoals tv, radio, gasflessen en keukenspullen) die na een inbraak wordt gestolen uit uw boot of uit afgesloten bergruimten aan de wal. Bereken uw premie.

Ja, als u schadevrij vaart, dan krijgt u een lagere premie. Hoe langer u zonder schade vaart, hoe hoger uw premiekorting op uw bootverzekering. Die korting kan oplopen tot maar liefst 40%. Bereken uw premie

Op de bootverzekering is standaard wedstrijdvaren uitgesloten. Maar heeft u een zeilboot, kano of roeiboot, dan kunt u wedstrijdvaren extra meeverzekeren. Bereken uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade aan uw boot

Bij schade aan uw boot door bijvoorbeeld een aanvaring in de haven of door diefstal is het goed om te weten wat u het best kunt doen.

Inbraak of diefstal

Bij diefstal van uw boot en/of motor kunt u contact opnemen met onze Klantenservice  via +31 592 349 340. Doe  direct aangifte bij de politie.

Meer over hulp bij inbraak of diefstal

Een aanvaring

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112 bij pech onderweg of wanneer u hulp nodig heeft bij een aanvaring. Dag en nacht bereikbaar.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij noodgevallen

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Whatsapp

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

Bij noodgevallen

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Ook interessant naast de bootverzekering