Bootverzekering

Bootverzekering

Met een gerust gevoel het water op?
U kunt uw boot standaard WA verzekeren en uw bootverzekering precies uitbreiden zoals u wilt.

Bereken uw premie

Bootverzekering

De bootverzekering voor veilig vaarplezier

Met een onbezorgd gevoel het water op
Uw boot of sloep verzekeren inclusief eventuele motor, accessoires en nautische apparatuur
Met een bootverzekering bent u tot een bedrag van 5 miljoen euro verzekerd als u met uw boot schade toebrengt aan anderen. Wilt u deze WA-verzekering uitbreiden? Dan kan dat met een dekking voor diefstal waarbij ook inbraak is inbegrepen en pogingen daartoe. Of met een dekking voor beschadiging aan uw boot bv. als gevolg van brand, ontploffing, storm of een aanvaring. Bij deze uitbreidingen zijn ook uw eventueel meeverzekerde volgboot of trailer inbegrepen en is ook uw inboedel standaard meeverzekerd tot een bedrag van 20% van de verzekerde waarde van de boot.
  • Schade die u veroorzaakt aan anderen is verzekerd tot € 5 miljoen.
  • Eenvoudig uit te breiden met dekkingen voor diefstal of beschadiging.

Aanvullende bootverzekeringen

U kunt de verzekering van uw boot naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp

Raken u of uw passagiers met uw boot betrokken bij een juridisch conflict, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval of een probleem met de werf?
Dan bent u met de dekking Rechtshulp verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Ongevallendekking

U bent samen met uw passagiers verzekerd van een uitkering als er na een ongeval sprake is van invaliditeit of overlijden.
De verzekerde bedragen per persoon zijn maximaal € 75.000,- bij blijvende invaliditeit en maximaal € 25.000,- bij overlijden.

Pechhulp

Bij pech komt een monteur u ter plekke max. 1 uur helpen. Lukt reparatie binnen deze tijd, dan kunt u verder varen. Geldig op alle Nederlandse binnenwateren (ook de Zeeuwse wateren en het IJsselmeer), maar niet op de Waddenzee.

Voorwaarden van onze bootverzekering

Bekijk de polisvoorwaarden 

Pakketkorting op uw bootverzekering

Wanneer u meerdere soorten schadeverzekeringen bij Univé heeft, krijgt u van ons korting op het hele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé krijgt u 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoeft u niets te doen. Sluit de bootverzekering af en Univé controleert of u meerdere Univé-verzekeringen heeft. Vervolgens verrekenen we direct uw korting. 

Meer over pakketkorting
 

 

Aantal verzekeringen Kortingspercentage
2 2%
3 3%
4 4%
5 5%
6 6%
7 7%
8 8%
9 9%
10 of meer 10%

 

Veelgestelde vragen over de bootverzekering

Wij helpen u graag verder met relevante informatie. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over de bootverzekering.

Alle veelgestelde vragen

Tot 40% korting op uw bootpremie door schadevrij varen

U kunt korting verdienen door schadevrij te varen. En hoe langer u zonder schade vaart, hoe hoger uw premiekorting op uw bootverzekering. Die korting kan oplopen tot maar liefst 40%.

Drie vaargebieden voor uw boot

Vaart u niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland? Bij deze verzekering kunt u kiezen om u te verzekeren in Nederland of in Europa. U heeft daarbij de keuze uit 3 vaargebieden: [1] Nederland, [2] Europa en [3] Europa & Europese zeeën beperkt.

Meer over de vaargebieden

Vergoedingsregeling voor uw boot naar keuze

Standaard verzekeren wij de vervangingswaarde. Dit is de waarde waarvoor u een vergelijkbare boot kunt kopen. Maar u heeft meer mogelijkheden.
Heeft u uw boot nieuw gekocht en kiest u voor nieuwwaardegarantie? Dan wordt bij total loss of bij diefstal tijdens de eerste 3 jaar na uw aankoop de volledige nieuwwaarde uitgekeerd.
Heeft u uw boot tweedehands gekocht en kiest u voor de aanschafwaardegarantie? Dan wordt bij total loss of diefstal in de eerste 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde uitgekeerd. Bewaart u in beide gevallen de aankoopnota van uw boot goed.

Soms is een deel van de inboedel van de boot gratis meeverzekerd

Als u de dekking voor diefstal en/of beschadiging heeft, dan is uw inboedel gratis meeverzekerd tot een bedrag van 20% van de verzekerde waarde van uw boot. Onder de inboedel vallen bijvoorbeeld gasflessen, keukenspullen, een radio en een tv. Spullen zoals fotoapparatuur, computers, telefoons, bankpasjes of reisbagage zijn niet verzekerd.

U kiest zelf het eigen risico bij uw bootverzekering

Standaard is uw eigen risico bij de bootverzekering € 100,- per schade. Als u kiest voor een hoger eigen risico van € 250,- bespaart u aanzienlijk op uw premie. Kiest u voor een eigen risico van € 0,-, dan wordt uw premie hoger.

Blogs over de bootverzekering

Veilig met de boot eropuit
Blog Reizen
Veilig met de boot eropuit? Zo doe je dat.

Goed om te weten. De belangrijkste spelregels op het water. En wanneer heb je welk vaarbewijs nodig?

Echtpaar op boot
Blog Reizen
Vijf verrassende vaarroutes in Nederland

Wij vonden een paar verrassende vaarroutes die je misschien nog niet kent

gezin op zeilboot
Blog Reizen
Varen in het buitenland? Met een goede voorbereiding geniet je meer!

Regels voor vaarbewijzen en verzekering zijn in de meeste landen anders dan bij ons.

Hulp bij schade aan uw boot

Bij schade aan uw boot door bijvoorbeeld een aanvaring in de haven of door diefstal is het goed om te weten wat u het best kunt doen.

Inbraak of diefstal

Bij diefstal van uw boot en/of motor kunt u contact opnemen met onze Klantenservice  via +31 592 349 340. Doe  direct aangifte bij de politie.

Meer over hulp bij inbraak of diefstal

Een aanvaring

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112 bij pech onderweg of wanneer u hulp nodig heeft bij een aanvaring. Dag en nacht bereikbaar.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij noodgevallen

Klantenservice

0592 349340

ma-vr: 08.30 - 21.00
za: 08:30 - 17:00

WhatsApp

+316 12778504

ma-vr: 08.30 - 21.00
za: 08:30 - 17:00

Alarmcentrale

+31 592 348 112

24/7 bereikbaar

Verzekeringskaart bootverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze bootverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Bereken uw premie