Ga naar inhoud

Een stedentrip naar Spanje: 5 bestemmingen

Heb je binnenkort een stedentrip naar Spanje op de planning staan? Dan hebben we een aantal tips voor je over de mooiste bestemmingen. Spanje heeft namelijk veel mooie en diverse steden, waar je het hele jaar door heerlijke vakanties kunt beleven. Daardoor kan het moeilijk zijn om een keuze te maken voor jouw stedentrip. Wij zetten een paar mooie steden voor je op een rij. 

1. Valencia 

Valencia is een moderne stad in Zuid-Spanje, waar je een heerlijke stedentrip kunt beleven. Je vindt in deze unieke stad de zogenaamde Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap. Hier kun je de gekste futuristische gebouwen bewonderen, zoals het wetenschapsmuseum en het operagebouw. Ook heeft Valencia een prachtige en bijzondere kathedraal, La Seu. Deze heeft een unieke achthoekige klokkentoren, die lokaal bekend staat als El Miguelete. Heb je zin om na al je sightseeing ook nog even te shoppen of een hapje te eten? Ga dan naar de overdekte markt Mercado Central en leef je uit. 

2. Sevilla 

Sevilla is een perfecte stad om echt de Spaanse cultuur op te snuiven. Deze stad is namelijk beroemd vanwege haar vele flamencobars, bars waar de traditionele Spaanse flamencodans wordt opgevoerd. Een zeer geschikte bestemming voor wie houdt van een feestje. Bij deze bars kun je bovendien genieten van heerlijk Spaans eten, zoals tapas. Verder vind je in de architectuur van de stad, bijvoorbeeld de Kathedraal van Sevilla, een bijzondere mix van gotisch en Moors ontwerp. Hier staat ook nog een minaret uit de middeleeuwen, die inmiddels bekend staat als de Giralda. 

3. Barcelona 

Barcelona is een mooie, levendige stad aan de oostkust van Spanje. Deze stad ligt vlak bij het strand. Zo kun je je stedentrip naar Barcelona makkelijk combineren met een middagje zonnebaden, met een frisse duik in de Middellandse Zee om af te koelen. De stad zelf heeft ook meer dan genoeg bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld het Parc Guëll, een groot park in de stad waar je overal de kleurrijke mozaïekkunst van de artiest Gaudí kunt bewonderen. Of de bijzondere kathedraal Sagrada Familia, met zijn schitterende gebeeldhouwde details en enorme glas-in-loodramen.  

4. Málaga 

Málaga is een pareltje in het zuiden van Spanje, waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Je zult hier zelden slecht weer hebben: deze stad heeft veel zonuren en weinig regen. Málaga ligt vlak bij de Middellandse Zee, waardoor je hier perfect een stedentrip en strandvakantie kunt combineren. Als je van uitgaan houdt, zit je hier goed: Málaga heeft veel hippe restaurants, bars en clubs waar je je 's avonds helemaal kunt uitleven. Overdag kun je heerlijk slenteren langs de levendige boulevards en shoppen in de vele winkels van de stad. 

5. Madrid 

Madrid is de hoofdstad van Spanje en zeker een aanrader voor een mooie stedentrip. In deze prachtige stad kun je je ogen uitkijken tussen de mooie pleinen en andere bezienswaardigheden, zoals de Oso y Madroño. Dit is een groot standbeeld van een beer met een meiboom, die symbolisch is voor de stad. Je kunt het bekijken op het Puerta del Sol, één van de grootste pleinen van Madrid. Wil je meer kunst zien? Dit kan in de vele musea die je vindt in Madrid, zoals het Pradomuseum en het Thyssen-Bornemiszamuseum.

Ga je binnenkort een stedentrip maken naar Spanje? Bijvoorbeeld naar Madrid of Barcelona? Lees je dan van tevoren in over hoe je jezelf veilig houdt op onze pagina veiligheid en criminaliteit Spanje.