Ga naar inhoud

Naar Spanje? Sluit een reisverzekering af

Heerlijk zonnebaden op de costa's, smakelijke tapas eten en cultuur snuiven in steden als Barcelona of Madrid: in Spanje zit u goed voor een ontspannen vakantie. Daarbij is het wel zo prettig als u zorgeloos op reis kunt. Sluit daarom een reisverzekering af voordat u op reis gaat naar Spanje. Zo bent u volledig verzekerd voor schade tijdens uw vakantie, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval.

Bij Univé sluit u in enkele klikken een kortlopende of doorlopende reisverzekering af. U kunt er ook voor kiezen om bij uw reisverzekering nog aanvullende dekkingen af te sluiten. 

Reisverzekering Spanje 

Als u binnenkort naar Spanje gaat voor een heerlijke vakantie, is het verstandig om een Univé Kortlopende reisverzekering af te sluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen schade tijdens uw aankomende reis, bijvoorbeeld als u ziek wordt of uw spullen kwijtraakt.  

Reist u vaker naar Spanje of andere landen binnen Europa? Sluit dan een Univé Doorlopende reisverzekering af. Eén keer afsluiten, altijd verzekerd op reis.  

Aanvullende dekkingen bij uw reisverzekering

Naar Spanje hoeft u niet per se met het vliegtuig: u kunt ook met uw eigen voertuig naar dit mooie Zuid-Europese land afreizen. Met uw eigen auto of motor de steden en het landschap verkennen en rustig overnachten in uw eigen caravan of camper is niet verkeerd. Reist u naar Spanje met uw eigen auto, motor, caravan of camper? Overweeg dan de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen.  

Met de aanvullende dekking Pechhulp Motorrijtuigen bent u verzekerd tegen pech onderweg. En dat is geen overbodige luxe: stil komen te staan langs de weg met pech is al vervelend genoeg. Maar als u onverzekerd bent, komen daar ook hoge kosten bij voor reparatie of slepen van uw voertuig. Bereid u daarom goed voor, voor een onbezorgde vakantie op eigen wielen. 

Annuleringsverzekering bij uw reisverzekering

Stel, uw reis naar Spanje gaat onverhoopt niet door vanwege onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld het overlijden van een familielid. Dat is al een erg nare situatie. Als u daarnaast ook nog al uw geld voor bijvoorbeeld een hotelboeking kwijt bent, komt daar een flinke domper bovenop. Kies daarom voor een annuleringsverzekering: zo bent u verzekerd tegen het verlies van uw geld voor boekingen als uw reis op het laatste moment niet doorgaat. U dient een annuleringsverzekering binnen 7 dagen van het boeken van uw reis af te sluiten. 

Gaat u binnenkort naar Spanje? Dan is een kortlopende annuleringsverzekering voor u de beste optie. Als u vaker naar Spanje of andere landen binnen Europa reist, is het verstandig om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. U kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. U heeft de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen zijn:

Een volledige lijst vindt u hier.

Met de werelddekking bent u in elk land verzekerd. Voor een vakantie naar AmerikaCanada, Thailand of de rest van de wereld kiest u dus voor de werelddekking.