Ga naar inhoud

Zorgeloos naar Italië met een reisverzekering

Genieten van de lekkerste pasta en pizza's, shoppen in modestad Milaan en sightseeing doen in historische steden als Rome en Pisa: in Italië kan het allemaal. Om optimaal plezier te hebben van je vakantie, is het natuurlijk wel zo prettig dat je zorgeloos op reis kunt. Sluit daarom een reisverzekering voor je vakantie naar Italië af bij Univé. Daarmee ben je verzekerd tegen onverwachte kosten tijdens je vakantie, als je bijvoorbeeld ziek wordt op reis of een ongeval krijgt.

Ga je naar Italië? Bij Univé sluit je gemakkelijk een kortlopende of doorlopende reisverzekering af. Je kunt desgewenst ook kiezen om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals pechhulp, een ongevallenverzekering of een reisverzekering met annulering.

Reisverzekering Italië

Voor je vakantie naar Italië is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Welke reisverzekering het beste bij jou past, hangt ervan af hoe vaak je naar Italië reist. Ga je binnenkort een keer naar Italië? Sluit dan een Univé Kortlopende reisverzekering af. Daarmee ben je goed verzekerd tegen schade tijdens je aankomende reis. 

Reis je vaker naar Italië of andere landen binnen Europa? In dat geval past een Univé Doorlopende reisverzekering het beste bij je. Zo hoef je niet voor elke reis apart een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd, en dat terwijl je deze maar één keer hoeft af te sluiten. 

Let op: wintersport naar Italië?

Als je op wintersport gaat naar Italië, houd er dan rekening mee dat het sinds 1 januari 2022 verplicht is om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben als je de piste op gaat. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering van Univé? Dan ben je verzekerd tegen schade of letsel dat je aan anderen toebrengt. Zorg daarom dat je de voorwaarden van de verzekering kunt laten zien als je gecontroleerd wordt. Deze vind je in Mijn Univé of de Univé App.

Verklaring aanvragen
Bij je adviseur kun je eventueel ook een verklaring opvragen waarmee je in Italië kunt aantonen dat je verzekerd bent. Doe dit wel voordat je op vakantie gaat.

Heb je nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Sluit deze direct af of lees meer informatie.

Annuleringsverzekering bij je reisverzekering

Moet je jouw reis naar Italië door onvoorziene omstandigheden zoals ziekte annuleren? Dat is natuurlijk erg vervelend. Mocht je reis niet doorgaan, dan is het in ieder geval fijn als je je geld niet kwijt bent. Daarom is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Doe dit binnen 7 dagen van het boeken van je reis. 

Bij Univé kun je zowel een kortlopende als doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Als je binnenkort op vakantie gaat naar Italië, past een kortlopende annuleringsverzekering het beste bij jou.

Reis je vaker naar Italië of andere landen binnen Europa? Kies dan voor een doorlopende annuleringsverzekering. Deze hoef je slechts eenmalig af te sluiten, en vervolgens ben je verzekerd bij het annuleren van jouw reis. Je kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van je reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé-reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. Je hebt de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen zijn:

Een volledige lijst vind je hier.

Met de reisverzekering met werelddekking ben je in elk land in de wereld verzekerd. Bekijk bijvoorbeeld reisverzekering Amerikareisverzekering Canada of reisverzekering Thailand.