Ga naar inhoud
Gezin op autovakantie
Gezin op autovakantie

Reisverzekering Frankrijk

Ga goed voorbereid op vakantie naar Frankrijk met een reisverzekering van Univé.

Sluit je reisverzekering af

Met een zonnig klimaat, uitgestrekte stranden en mooie steden als Parijs en Lyon is het geen verrassing dat Frankrijk zo populair is onder Nederlanders. Van strandvakanties aan de Middellandse Zee tot wintersportvakanties in de Alpen: in Frankrijk kan het allemaal.

Waarom heb je een reisverzekering voor Frankrijk nodig?

Tijdens een vakantie gebeuren soms dingen die je niet verwacht. Bijvoorbeeld een ongeval tijdens het skiën, of voedselvergiftiging waardoor je naar de dokter moet. In zulke situaties is het fijn als je goed verzekerd bent. Zo krijg je niet te maken met hoge kosten voor onverwachte rekeningen. Op die manier kun je écht ontspannen genieten van je vakantie in Frankrijk.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Of een kortlopende of doorlopende reisverzekering het beste bij je past, hangt af van hoe vaak je reist. Ga je voorlopig één keer op vakantie naar Frankrijk? Dan is een kortlopende reisverzekering een goede optie. Hiermee ben je verzekerd tijdens de duur van je vakantie. Daarna loopt de verzekering vanzelf af. Reis je meerdere keren per jaar naar Frankrijk of andere landen? Dan is een doorlopende reisverzekering juist geschikt. Hiermee ben je namelijk het hele jaar door verzekerd tijdens al je vakantiereizen.

Waarvoor ben je verzekerd?

Met een reisverzekering ben je verzekerd van hulp bij noodsituaties tijdens je vakantie in Frankrijk. Bijvoorbeeld als je ziek wordt en naar de dokter of het ziekenhuis moet. Ook krijg je extra reis- en verblijfskosten die je onverwachts moet maken vergoed. Bijvoorbeeld als een familielid thuis ernstig ziek wordt en je je vakantie eerder moet afbreken. Of als je juist langer in Frankrijk moet blijven omdat je vlucht naar huis uitvalt.

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering voor Frankrijk

Met de auto op vakantie naar Frankrijk

Veel mensen gaan met de eigen auto op vakantie naar Frankrijk. Dit is vanwege de afstand ook goed te doen. Als je met de auto naar Frankrijk gaat, is het wel verstandig om de dekking Pechhulp Motorrijtuigen af te sluiten bij je reisverzekering. Hiermee ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg. Je auto wordt dan vervoerd naar de dichtstbijzijnde garage. Kan hij niet binnen 2 dagen gemaakt worden? Dan krijg je vervangend vervoer, zoals een huurauto.

Wintersport in Frankrijk

Met grote berggebieden als de Alpen en Pyreneeën is Frankrijk perfect voor wintersportvakanties. Als je op wintersportvakantie gaat in Frankrijk, heb je wel de wintersportdekking nodig bij je reisverzekering. Alleen hiermee ben je volledig verzekerd tijdens wintersport, bijvoorbeeld in het geval dat je een gipsvlucht nodig hebt.

Daarom kiezen reizigers voor Univé

Univé-leden geven ons gemiddeld een 8,6