Ga naar inhoud

Duiken en je reisverzekering

Reis je binnenkort naar een zonnige vakantiebestemming, zoals naar Turkije of Indonesië? Dan wil je waarschijnlijk graag het water in, bijvoorbeeld om te zwemmen of een andere watersport te beoefenen. Een bekend voorbeeld van een watersport is duiken. Voordat je je tijdens je vakantie waagt aan het duiken, is het eerst goed om te weten hoe dit is geregeld met je reisverzekering. Je leest daarom op deze pagina meer over hoe het zit met duiken en je reisverzekering.  

Ik ga duiken 

Je kunt op verschillende manieren duiken. Ga je bijvoorbeeld zelf vrijduiken, of ga je een middag op pad met je eigen snorkelset? Dan ben je in de meeste gevallen met een standaard reisverzekering gewoon verzekerd. Kies je voor wat meer avonturen tijdens je vakantie door bijvoorbeeld te gaan duiken in grotten? Ook dan ben je nog verzekerd, maar je kunt dan niet de aanvullende ongevallendekking afsluiten. Deze biedt namelijk geen dekking bij risicovolle sporten, zoals grotduiken. 

Duiktips 

Het beoefenen van een watersport is leuk, maar brengt ook risico’s met zich mee. We hebben daarom een aantal tips voor je op een rij gezet om zo veilig mogelijk te kunnen duiken. 

  • Ga nooit alleen

De zee kan onvoorspelbaar zijn. Ben je geen professionele duiker? Ga dan nooit alleen het water in, maar zorg dat je altijd met iemand anders bent. 

  • Blijf rustig

Het is tijdens het duiken belangrijk dat je jouw ademhaling goed onder controle hebt. Hierdoor blijf je rustig, en kun je het beste van het mooie onderwaterleven genieten. 

  • Neem duikles

Het is verstandig om van tevoren duikles te nemen. Zo weet je wat je onder water wel en niet moet doen en hoe je je duik zo veilig mogelijk uitvoert.

Er zijn naast duiken nog veel andere watersporten die je kunt beoefenen tijdens je vakantie. We hebben daarom ook informatie over onderwatersport en je reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten  

Ben je klaar voor jouw duikvakantie naar een zonnige bestemming? En heb je je reisverzekering voor Indonesië of reisverzekering voor Turkije goed bekeken? Het afsluiten van een passende reisverzekering raden we bij Univé aan. Hiermee ben je in vervelende situaties namelijk altijd verzekerd van hulp van onze Alarmcentrale. Die kan je bijvoorbeeld adviseren en verwijzen naar de dichtstbijzijnde arts als je ziek wordt. Controleer daarom voordat je vertrekt altijd je reisverzekering. Het afsluiten van een reisverzekering doe je gemakkelijk online via onze website. Hierbij bereken je ook direct de hoogte van jouw premie. 

Bereken jouw premie