Ga naar inhoud

Je reisverzekering en terrorisme

Een heftige gebeurtenis: je wilt ergens naartoe reizen, en hoort kort van tevoren dat er een aanslag is gebeurd. Of je bent al op je bestemming en er vindt in de buurt een terroristische aanslag plaats. Dit is een gevaarlijke situatie, waarin je gewond kunt raken. Ook kun je schade krijgen, bijvoorbeeld aan je auto of aan je spullen. Wat dekt je reisverzekering als je je reis wilt annuleren of vroegtijdig afbreken door terrorisme? Wij vertellen je erover. 

Informatie over de dekking van je reisverzekering bij andere gevaarlijke of hinderlijke situaties vind je op onze pagina calamiteiten.

Er is een aanslag gebeurd vóór mijn reis 

Ben je nog thuis, en heb je een reisverzekering met annuleringsverzekering? Dan krijg je de kosten van bijvoorbeeld een treinticket of hotelboeking vergoed, zolang dit aparte boekingen waren. Dus als je je vlieg-, bus- of treinticket hebt geboekt bij een ander bedrijf dan je vakantieverblijf. Als je verblijf en vervoer bij één reisorganisatie hebt geboekt, een pakketreis dus, wordt dit niet vergoed door je reis- of annuleringsverzekering. Je kunt dan wel een vergoeding of alternatieve reis vragen bij de reisorganisatie. 

Je reis annuleren is verstandig als er op je bestemming een aanslag is gebeurd. Zo houd je jezelf veilig. Ook vermijd je zo dat je reist naar een gebied met een negatief reisadvies. Een terroristische aanslag zorgt ervoor dat een gebied een negatief reisadvies krijgt. Als je in zo’n gebied hulp nodig hebt, is het waarschijnlijk dat zowel de Nederlandse overheid als je reisverzekeraar je niet kunnen helpen. Ook schade die te maken heeft met een negatief reisadvies, bijvoorbeeld schade aan je spullen door een explosie, wordt niet vergoed door je reisverzekering. 

Ik wil mijn reis eerder afbreken vanwege terrorisme 

Het is verstandig om je reis eerder af te breken als er terroristische aanslagen plaatsvinden of hebben plaatsgevonden. Als je een reisverzekering met annuleringsverzekering hebt, worden de kosten voor je gemiste vakantiedagen vergoed. Dit geldt alleen als je voor je reis twee of meer losse boekingen hebt gedaan, bijvoorbeeld aparte boekingen voor je vervoer en verblijf. En je reis door het uitvallen van één van de onderdelen niet gemaakt of voortgezet kan worden. Je krijgt de kosten hiervoor van ons vergoed als de reisorganisaties zelf geen vergoeding of alternatief aanbieden. Wij zorgen niet voor repatriëring: dit valt niet onder de dekking van je reis- of annuleringsverzekering. 

Heb je je vervoer en verblijf via één organisatie geboekt (pakketreis)? Dan kun je de kosten hiervoor niet vergoed krijgen via je reis- of annuleringsverzekering. Neem contact op met je reisorganisatie om te kijken of je een vergoeding of alternatief kunt krijgen. Is je reisorganisatie aangesloten bij het Calamiteitenfonds? Dan kun je ook in veel gevallen via dit fonds de kosten voor je gemiste vakantiedagen vergoed krijgen. Meer informatie hierover vind je op de website van het Calamiteitenfonds.    

Een reis- en annuleringsverzekering van Univé 

Het is verstandig om voor je vakantie een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wat hoe dit het met je reisverzekering bij bosbrand of een vervoersstaking? Met een reis- en annuleringsverzekering kun je een vergoeding krijgen bij annuleren als je je reis zelf hebt samengesteld. Wanneer er sprake is van een bosbrand op je bestemming of een vervoersstaking onderweg. Een reisverzekering met annuleringsverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Daarbij bereken je ook meteen je premie.  

Bereken je premie