Ga naar inhoud

Vergoeding reisverzekering bij staking

Stel, je vlucht, bus- of treinreis is vertraagd door een staking van je vervoersorganisatie. Of je vervoer wordt zelfs helemaal geannuleerd door de staking. Hierdoor kun je vakantiedag(en) op je bestemming missen, of je komt er helemaal niet. Je kunt dan in sommige gevallen een vergoeding krijgen via je reis- of annuleringsverzekering. Hoe het precies zit, lees je op deze pagina. 

Wil je ook weten wat je reisverzekering dekt bij andere gevaarlijke of hinderlijke situaties? Kijk dan op onze pagina calamiteiten.

Mijn vlucht, bus- of treinreis is vertraagd door een staking 

Als je vertraging hebt door een staking, neem dan eerst contact op met jouw vervoersorganisatie. Mogelijk kun je zo een vergoeding krijgen voor de vertraging. Is dit niet zo? Dan kun je in sommige situaties een vergoeding krijgen via je reisverzekeraar. Dit geldt zowel voor de heenreis als de terugreis. Hiervoor is het wel nodig dat je een annuleringsverzekering hebt bij je reisverzekering. 

Voor vertragingen van minder dan 8 uur geldt dat je geen vergoeding krijgt. Heb je 8 uur of meer vertraging? Dan kun je hiervoor wel een vergoeding krijgen. Hier zit wel een maximum aan. Je krijgt maximaal de kosten van 3 ongebruikte vakantiedagen vergoed. Je kunt deze vergoeding ook krijgen als je naar je vakantiebestemming bent gereisd vanaf een vliegveld in het buitenland. Daarbij maakt het niet uit of je met het openbaar vervoer of je eigen auto naar dat vliegtuig bent gereisd. 

Ik moet later terugreizen door een staking 

Ben je al op je bestemming, en gaat je terugreis niet door vanwege een staking? Dan moet je aanvullende kosten maken voor een langer verblijf, en mogelijk ook bijbetalen voor een nieuwe vlucht, bus- of treinreis naar huis. Deze kosten krijg je vergoed als je bij ons een reisverzekering hebt afgesloten. 

Voor aanvullende verblijfkosten krijg je maximaal € 80,- per persoon per dag vergoed. Voor aanvullende reiskosten geldt een maximum van € 100,- per persoon per reis. Extra reiskosten voor de terugreis naar huis krijg je alleen vergoed als de vervoersmaatschappij je zelf geen alternatief aanbiedt. Voordat je kosten maakt, is het belangrijk om eerst contact op te nemen met de Univé Alarmcentrale op +31 592 348 112. Daar krijg je verdere hulp en advies in deze vervelende situatie. 

Een reis- of annuleringsverzekering afsluiten bij Univé 

Als je op vakantie gaat, kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Bijvoorbeeld dat je reis korter of langer duurt door een staking of natuurramp. Of zelfs dat hij door omstandigheden helemaal niet door kan gaan. Daarom is het verstandig om een reisverzekering met annuleringsverzekering af te sluiten. Daarmee kun je een vergoeding krijgen als je zelf samengestelde reis niet door kan gaan doordat één van de onderdelen uitvalt, of als je onverwachts op een ander moment moet terugreizen. Een reisverzekering met annuleringsverzekering sluit je bij Univé in een handomdraai online af. Ook handig: je ziet meteen hoe hoog jouw premie wordt.  

Bereken je premie