Ga naar inhoud

  Verbouwen en verduurzamen

   Meer hypotheek opnemen voor een verduurzaming/verbouwing, kan dat?

   Er zijn mogelijkheden om meer hypotheek op te nemen als u uw woning wilt verduurzamen met een verbouwing. Wij vertellen u graag meer over hoe dit werkt.

   Zo wordt duurzaamheid gestimuleerd

   De Nederlandse overheid neemt verschillende maatregelen om de gestelde klimaatdoelen van 2030 en 2050 te halen. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat burgers energiezuiniger gaan leven. Daar hoort een zo duurzaam mogelijke woning natuurlijk bij. Om die reden heeft het kabinet besloten dat iedereen die milieubesparende maatregelen wil treffen in de woning hierbij gestimuleerd moet worden. Bijvoorbeeld door het verhogen van de maximale hypotheek in geval van verduurzamingsmaatregelen of door het beschikbaar stellen van een duurzaamheidslening van het SVn.

   Verbeteringen aan uw woning die worden gestimuleerd zijn onder andere: vloerisolatie, dakisolatie, (hybride)warmtepomp, zonnepanelen of glas met een hogere isolatiewaarde.

   Een hypotheek voor verduurzaming is mogelijk in verschillende situaties:

   • De makkelijkste situatie is wanneer u een nieuwe hypotheek afsluit. Normaal gesproken mag u maximaal 100% van de woningwaarde financieren met de hypothecaire lening. Maar wanneer u kiest voor een verduurzaming/verbouwing, wordt dat maximaal 106%. Dit geld mag uitsluitend worden gebruikt om een woning energiezuiniger te maken of om een woning te kopen die al zeer energiezuinig is.
   • Ook als u al een bestaande hypotheek hebt, zijn er mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld de hypotheek oversluiten naar een nieuwe hypotheek inclusief de extra leenruimte. Maar u kunt ook een tweede hypotheek afsluiten naast de bestaande hypotheek.
   • Een andere optie is het verhogen van de maximale hypotheek in geval van verduurzamingsmaatregelen of door het beschikbaar stellen van een duurzaamheidslening van het SVn.

   Uw unieke situatie bepaalt wat het handigst is

   Wat uw plannen ook zijn en wat uw situatie ook is: een hypotheek blijft altijd maatwerk. Daarom gaan wij graag eens met u om tafel om het over de mogelijkheden te hebben voor uw verduurzaming/verbouwing. Zo kan het voor de een bijvoorbeeld voordeliger zijn om de huidige hypotheek aan te passen en te verhogen, terwijl het voor de ander beter uitkomt om een tweede hypotheek ernaast te nemen. In een gesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur van Univé kunt u al uw vragen stellen en krijgt u een heldere uitleg van uw opties, speciaal voor uw situatie.

   Meer weten over uw hypotheek in combinatie met verduurzaming?

   Als onafhankelijk hypotheekadviseur denkt Univé graag met u mee. We kunnen u snel vertellen wat er financieel mogelijk is als u kiest voor energiebesparende maatregelen. Neem dus vooral contact met ons op als u vragen heeft. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij u in de buurt of een (beeld)belafspraak. Of lees online meer over hypotheken.