Ga naar inhoud

  Verbouwen en verduurzamen

   Huis verduurzamen en hypotheek

   Bent u van plan om uw woning te gaan verduurzamen? Heel verstandig! Want uw huis verduurzamen is goed voor het milieu én levert u lagere maandlasten op. Alleen moet u die verduurzaming natuurlijk ook wel ergens van betalen. Hier leest u wat er op dit gebied allemaal mogelijk is.

   Meer hypotheek bij woning verduurzamen

   Heeft u een nieuw huis gekocht en wilt u dit huis gaan verduurzamen? Dan is het mogelijk om een hoger hypotheekbedrag te krijgen. Normaal mag u tot 100% van de waarde van de woning geld lenen. Maar bij energiebesparende voorzieningen bedraagt dat percentage 106%.

   Zelfs als u al maximaal heeft moeten lenen om de woning te kunnen kopen, is het mogelijk om toch 106% van de woningwaarde te lenen. Wel moet u dan aan een aantal voorwaarden voldoen:

   1. Uw bruto-inkomen is op jaarbasis minimaal € 33.000.
   2. Is er ten opzichte van uw inkomen geen financieringsruimte? Dan krijgt u maximaal € 9.000 extra hypotheek.

   Een lening afsluiten

   U kunt er ook voor kiezen om een lening in de vorm van een consumptief krediet af te sluiten. De rente die u dan per maand betaalt, is dan vaak wel iets hoger dan bij een hypothecaire lening. Maar de kosten voor het afsluiten ervan liggen juist weer een stuk lager. Laat u in elk geval goed adviseren welke optie in uw situatie het meest geschikt is.

   Subsidies en regelingen

   Soms is het mogelijk om in de gemeente waar u woont te profiteren van speciale regelingen of gebruik te maken van landelijke subsidies. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een duurzaamheidslening of een energiebespaarlening.

   Welke energiebesparende maatregelen zijn er?

   Handig, extra geld om uw woning te verduurzamen. Maar wat geldt allemaal als verduurzaming? U moet dan denken aan:

   • Een warmtepomp
   • Zonnepanelen
   • Spouwmuurisolatie
   • Dakisolatie
   • Vloerisolatie
   • Isolerende kozijnen en deuren
   • HR++ ramen
   • Energiezuinige ventilatie
   • Een douche met warmteterugwinning

   U ziet het: genoeg mogelijkheden dus om uw huis energiezuiniger te maken. Wilt u uw huis ook gaan verduurzamen en weten wat in uw geval de specifieke mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van Univé bij u in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. Een eerste oriënterend gesprek is bij Univé altijd geheel kosteloos.