Ga naar inhoud

  Starters

   Hypotheek zonder vast contract/intentieverklaring: kan dat?

   Ook als u geen vast contract of intentieverklaring heeft, zijn er mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Wij vertellen u er graag meer over.

   Geen risicofactor

   Als u op basis van een tijdelijk contract werkt, of op oproepbasis, is het ook in veel gevallen mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Voor de geldverstrekker is het altijd belangrijk om een goed beeld te krijgen van uw inkomen, uw vermogen en het toekomstperspectief op financieel gebied. Zodra u kunt aantonen dat u op deze punten geen risicofactor vormt, zal de geldverstrekker u eerder accepteren als hypotheekklant.

   Mogelijkheden voor flexwerkers en oproepkrachten

   Als flexibel in te zetten arbeidskracht of oproepkracht schommelt uw inkomen vaak. Toch zijn er mogelijkheden voor iedereen die in deze situatie zit. Door het gemiddelde jaarinkomen te berekenen van de afgelopen jaren, kan de geldverstrekker bijvoorbeeld toch nog uitgaan van een stabiel inkomen.

   Ook voor iedereen met een tijdelijk contract zijn er opties. Geldverstrekkers gaan in dat geval vaak uit van het gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar. En er is nog een mogelijkheid voor iedereen met een tijdelijk contract, die geen vast contract kan krijgen: de intentieverklaring.

   Ook met intentieverklaring is een hypotheek mogelijk

   Als u nog geen vast contract heeft, is het mogelijk om een intentieverklaring te krijgen. En daarmee heeft een geldverstrekker enige mate van zekerheid. Dat is nodig om de hypotheek te kunnen verstrekken. U kunt uw werkgever vragen om de intentieverklaring. Hiermee geeft de werkgever aan dat die van plan is om u een vast contract aan te bieden na uw tijdelijke contract.

   Lukt het niet om een intentieverklaring te krijgen? Dan is het berekenen van uw maximale hypotheek op basis van een verzekeringsbericht van het UWV ook een optie. Zo kunt u aantonen dat u een stabiel inkomen heeft gehad de afgelopen jaren.

   Meer weten over een hypotheek zonder vast contract?

   Als onafhankelijk hypotheekadviseur denkt Univé graag met u mee. We kunnen u snel vertellen wat het maximale hypotheekbedrag is dat u zonder vast contract kunt lenen. Bij u in de buurt is altijd wel een Univé-winkel te vinden. En wilt u uw hypotheekmogelijkheden liever vanuit huis bespreken? Dan kunt u een (beeld)belafspraak maken met een adviseur. Eenvoudig geregeld. Maak nu een afspraak of lees meer over hypotheken.