Ga naar inhoud

Besparen op de hypotheek

Wilt u uw maandlasten verlagen? Goed nieuws, want wij kunnen u daarbij helpen. Leg uw situatie voor aan een van onze hypotheekadviseurs en lees de informatie op deze pagina goed door. Het kan namelijk best zo zijn dat er mogelijkheden voor u zijn om te besparen op uw hypotheek. Zoals uw hypotheek oversluiten, profiteren van een mogelijke rentekorting of overstappen op een andere hypotheekvorm of naar een andere geldverstrekker.

Eerst een gratis (online) oriëntatiegesprek.

Onafhankelijk advies, zonder winstoogmerk.

Altijd een Univé hypotheekadviseur bij u in de buurt.

Belangrijk om te weten

Voor uw situatie hebben we de belangrijkste onderwerpen en informatie op een rij gezet.

Besparen op uw hypotheek

Wilt u weten of u kunt besparen op uw huidige hypotheek? Wilt u het liefst lagere maandlasten? Misschien is oversluiten naar een andere hypotheekvorm en/of geldverstrekker voor u een goed idee. Of juist helemaal niet. Ontdek de verschillende mogelijkheden.

  Lees meer

  Profiteren van rentekorting?

  Er zijn verschillende momenten waarop u zou kunnen profiteren van rentekorting. Bijvoorbeeld als u een hypotheek afsluit met NHG. Of plotseling in een lagere risicoklasse valt als gevolg van een gestegen woningprijs. Hoe het precies zit? We vertellen u er graag meer over.

   Lees meer

   Verduurzamen woning

   Door het verduurzamen van uw woning, heeft u ook een manier in handen om de maandlasten te verlagen. Uw energielasten worden zo een stuk lager. Bovendien zij er ook geldverstrekkers die u een duurzaamheidskorting bieden als u uw woning duurzamer maakt. Bekijk goed wat er allemaal mogelijk is.

    Lees meer

    Wat houdt hypotheek oversluiten in?

    Bij het oversluiten van uw hypotheek lost u uw huidige hypotheek volledig af met een nieuwe hypotheek. Deze brengt u onder bij uw huidige geldverstrekker of een nieuwe partij. U kunt hierbij kiezen ook voor een nieuwe hypotheekvorm en nieuwe rente vaste periode.

    Is mijn hypotheek oversluiten verstandig?

    Wellicht heeft u een hypotheek met een groot deel aflossingsvrij. Of een beleggingshypotheek. Misschien wilt u wel meer aflossen of heeft u nu meer ruimte om af te lossen. Oversluiten naar een nieuwe hypotheekvorm of nieuwe rente en voorwaarden kan een goede oplossing zijn. Laat u vrijblijvend informeren door uw Univé hypotheekadviseur.

    Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé

    Met een onafhankelijk hypotheekadvies van Univé weet u zeker dat u een hypotheek krijgt die naadloos aansluit bij uw situatie en wensen. Hoe gaan we daarbij te werk?

    • 1

     U krijgt eerst een gratis (online) oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs.

    • 2

     We kijken naar uw specifieke (verbouw)situatie en brengen die in kaart.

    • 3

     Univé heeft geen winstdoelstelling en hoeft niets aan uw hypotheek te verdienen.

    • 4

     We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers. Zo vinden we altijd de hypotheek die bij u past.

    • 5

     We doen een offerteaanvraag.

    Meer weten?

    Plan een gratis oriëntatiegesprek in.

    Maak een afspraak

    Univé werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis. Hierdoor blijven onze hypotheekadviseurs up-to-date en bent u een jaar gratis lid van een vereniging die opkomt voor huiseigenaren.

    Veelgestelde vragen

    Dat varieert en is afhankelijk van de hoogte van uw bruto jaarinkomen. De hypotheekadviseur maakt graag een uitgebreide berekening voor u. Maak nu een afspraak.

    Vanaf 1 januari 2018 bedraagt de maximale hypotheek 100% van de waarde van de woning. Omdat u rekening dient te houden met de kosten koper en de kosten voor de financiering, is het meestal niet mogelijk om zonder de inbreng van eigen middelen een huis te kopen. 

    Overstappen naar een andere hypotheekvorm of een andere hypotheekverstrekker kan een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld omdat uw rentevaste periode bijna afloopt. Het is verstandig vóór die tijd onafhankelijk advies in te winnen over de beste aanpak. Bijvoorbeeld bij uw Univé-adviseur. Maak nu een afspraak.

    Nee, Univé is bemiddelaar van diverse hypotheekverstrekkers. Wij geven u advies en verzorgen uw hypotheek van A tot Z. Maak nu een afspraak.

    Univé en Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn een strategische samenwerking aangegaan op hypotheekgebied. Bij beide organisaties staat het ledenbelang centraal. Zij versterken elkaar en vullen elkaar aan met deze samenwerking, ieder vanuit hun eigen expertise.

    Univé-leden met een hypotheek krijgen door gebruik te maken van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis de mogelijkheid om op ieder gewenst moment samen met de Univé-adviseur te checken of hun hypotheek nog aansluit bij hun huidige persoonlijke en financiële situatie. Ook kunnen Univé-leden terecht voor een nieuw hypotheekadvies.

    Daarnaast kunnen leden van Vereniging Eigen Huis (VEH) op ieder moment voor hypotheekadvies terecht bij de aangesloten Regionale Univé, herkenbaar aan het VEH-vignet op de winkelruit.

    Staat uw vraag er niet tussen?

    Veelgestelde vragen

    Bekijk wat anderen ons vroegen over hypotheken en onze antwoorden hierop.

    Bekijk de vragen

    Neem contact met ons op

    WhatsApp uw vraag naar +31 6 2390 3392 of bel naar +31 592 349 340.

    Ontdek meer over hypotheken