Ga naar inhoud

Verkeerde brandstof getankt

Je gaat tanken en tankt per ongeluk de verkeerde brandstof. Wat moet je in zo’n geval doen?

Verkeerd getankt: ga niet rijden! 

Kom je erachter dat je de verkeerde brandstof hebt getankt? Ga dan niet rijden. Doe je dat toch, dan kan dat voor flinke schade aan je auto zorgen. Zelfs alleen maar de auto op contact zetten, kan al voor schade zorgen.

Bel meteen de alarmcentraleop +31592348112. De alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar. Zij zullen de benzine uit de auto halen door de tank leeg te pompen. En ze zorgen ervoor dat de juiste brandstof weer in de tank terechtkomt. 

Toch weggereden? Auto slepen! 

Had je niet door dat je verkeerd had getankt en ben je toch weggereden? Stop de auto dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Laat je auto wegslepen en nakijken.

Verkeerd tanken en je autoverzekering

Heb je pechhulp verzekerd bij Univé, dan krijg je één keer per jaar de hulp als je verkeerd hebt getankt. We vergoeden dan de kosten voor de pechhulp zelf, de brandstof zelf vergoeden we niet.

Ben je niet verzekerd voor pechhulp en moet je de Alarmcentrale inschakelen? Dan worden de kosten hiervoor niet vergoed.

We hebben meer tips en advies over schade aan je auto.

Benzine in een dieselauto

Heb je per ongeluk benzine getankt in een dieselauto? Dan ontstaat er schade aan het brandstofsysteem, vaak ook al zonder dat je gaat rijden.

Diesel in een benzineauto

Ook andersom kan verkeerd tanken voor schade zorgen, vooral bij nieuwere benzinemotoren. Omdat diesel slechter ontbrandt, zal de motor niet goed lopen en ontstaat er schade aan je auto.

Andere brandstoffen

Naast benzine en diesel zijn er steeds meer andere brandstoffen beschikbaar. Bijvoorbeeld biodiesel, wat vooral in Duitsland veel wordt aangeboden. Deze biologische diesel is alleen geschikt voor auto’s die hiervoor zijn aangepast. Of bijvoorbeeld E85, een menging van benzine en ethanol. Dit wordt veel gebruikt in Zweden, maar is alleen geschikt voor speciale flexifuel auto’s.