Ga naar inhoud

Tanken in Portugal

Met de auto naar Portugal is een hele rit vanaf Nederland. Ben jij van plan om die rit binnenkort te maken? Ga goed voorbereid op weg en weet waar je rekening mee moet houden. 

Een van de manieren om je goed voor te bereiden is om uit te zoeken hoe het zit met tanken en laden in andere landen. Niet alleen in Portugal, maar bijvoorbeeld ook in België of Frankrijk als je hier doorheen gaat rijden. Op deze pagina vertellen we je over hoe het zit in Portugal. 

Benzineprijs Portugal 

Net zoals in Nederland kun je in Portugal gewoon tanken. Ook daar heb je langs de wegen en snelwegen tankstations en vind je op veel plekken laadstations. Hier kun je, net als in Nederland, contant en met een betaalpas betalen. Bij veel tankstations is het ook mogelijk om na sluitingstijd te betalen. Er staan dan automaten waar je met je betaalpas kunt afrekenen. 

Brandstofnamen in Portugal 

Ondanks dat tanken op dezelfde manier gaat als in Nederland zijn de namen van brandstof wel net even anders. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid bent. Zo weet je welke brandstof je in de auto moet gooien, en kom je niet met pech langs de weg te staan.  

  • Benzine Euro 95: Gasolina 95 E5 of Sem Chumbo 95 E5  

  • Benzine - Superplus 98: Gasolina 98 E10 of Sem Chumbo 98 E10

  • Diesel: Diesel of Gasóleo 

  • LPG: Autogás, of GPL (Gas de Petróleo Liquefeit)

Laden in Portugal 

Ga je met een elektrische of hybride auto richting Portugal? Dan heb je waarschijnlijk ook behoefte aan een laadpaal. Publieke laadpalen, dus vrij toegankelijke laadpalen, zijn vaak van het bedrijf MOBI.E. Het kan dus slim zijn om hier ook een laadpas van te hebben, zodat je bij deze laadpalen kunt opladen. 

Beperkt aantal laadpalen 

Portugal heeft nog niet zo veel laadpalen als Nederland, maar ze zijn er wel hard mee bezig. Ook in Portugal wordt elektrisch rijden namelijk gestimuleerd. Het is daarom slim om jouw reis van tevoren te plannen, zodat je zeker weet dat je op tijd een laadpaal vindt. Ga je naar de grote stad? Dan is het een stuk gemakkelijk: in Lissabon of Porto zijn een heleboel laadpalen te vinden. 

En mocht er een laadpaal nou niet werken, zorg er dan voor dat je in ieder geval nog tot de volgende laadpaal kunt rijden. 

Met de auto naar Portugal 

Rij je binnenkort richting het mooie Portugal met jouw auto? Controleer dan van tevoren je reisverzekering en je autoverzekering. Waarschijnlijk staat hier informatie in die je tijdens je voorbereiding goed kan gebruiken.  

Hou er in Portugal ook rekening mee dat je tolwegen en milieuzones kan tegenkomen. Voor milieuzones heb je een milieusticker nodig, anders kun je een boete krijgen.  

Tot slot: vergeet niet te kijken naar welke andere verkeersregels er gelden. Ook zo voorkom je een boete tijdens je vakantie. 

Goede reis!