Ga naar inhoud

Brandstof tanken en auto opladen in Frankrijk

Ben je van plan om binnenkort naar Frankrijk te gaan? Of ga je op doorreis door Frankrijk omdat je bijvoorbeeld onderweg bent naar Spanje, Portugal of Italië? Tanken of het opladen van je auto zijn dan zeker nodig onderweg. Een voordeel: de brandstofprijzen zijn in Frankrijk wat lager dan in Nederland. Dat is mooi meegenomen. Het is goed om je in te lezen in de mogelijkheden voor tanken en laden. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Tanken in Frankrijk: de prijzen

Je keuze voor het juiste tankstation kan bepalend zijn voor de prijs. Onbemande tankstations in de dorpen zijn goedkoper dan grote tankstations met personeel aan de snelweg. Bovendien maken de actuele brandstofprijzen ook uit. Zoals gezegd: brandstofprijzen zijn in Frankrijk over het algemeen iets lager dan in Nederland.

De actuele brandstofprijzen in Frankrijk vind je op de website van Zagaz.

Wat zijn de brandstofnamen in Frankrijk?

In Frankrijk gebruiken ze net weer even andere namen voor soorten brandstof dan in Nederland. We zetten ze daarom  voor je op een rij.

  • Benzine Euro 95: Sans Plomb 95-E10 / SP95-E10
  • Benzine - Superplus 98: Super Sans Plomb 98 / SP98 E5
  • Diesel: Gazole / Diesel / Gasoil
  • LPG: Gaz de Pétrole Liquéfié / GPL

Auto opladen in Frankrijk

Reis je met een elektrische of hybride auto naar Frankrijk? Dan zul je je auto onderweg zeker moeten opladen. Frankrijk staat op nummer 3 van landen met de meeste laadpunten. Er zijn zo’n 75.000 laadpunten te vinden, waarvan er 8000 snelladers zijn. Dat lijken er best veel, maar het zijn er aanzienlijk minder dan in Nederland. We hebben er hier namelijk ongeveer 120.000. Nederland is bovendien ook nog een stuk kleiner dan Frankrijk.

Stippel vooraf goed je route uit. Er zijn verschillende apps te downloaden waarop je je route slim langs laadpunten kunt uitstippelen. Zo zit je nooit met een lege accu.

Lees meer tips over vakantie met een elektrische auto.

Met de auto naar Frankrijk

Heb je een fijne autovakantie naar Frankrijk op de planning staan? Controleer dan nog wel van tevoren hoe het zit met je reisverzekering, pechhulp en je autoverzekering. Gebruik je een tankpas? Controleer dan goed of deze geaccepteerd word in het buitenland.

Tot slot: houd ook rekening met de milieuzones en tolwegen in Frankrijk. Lees je goed in en schaf van tevoren een milieusticker aan. Zo kom je onderweg niet voor onaangename verrassingen te staan en krijg je achteraf geen boete thuisgestuurd.

Meer lezen over rijden in Frankrijk?