Ga naar inhoud

Wat is verplicht in je auto in Frankrijk?

Veel landen in Europa hebben eigen regels over de verplichte uitrusting van een auto. Zo neem je in Frankrijk andere voorwerpen mee in je auto dan in Nederland. Wil je goed voorbereid op reis gaan? Check dan met onze lijst of je alles mee hebt in je auto wat verplicht is in Frankrijk.  

Verplicht in de auto 

Er is niet veel wat verplicht is om mee te nemen in je auto in Frankrijk. Toch moet je aan een aantal dingen denken voor je vertrekt. De items hieronder neem je verplicht mee. 

Sta je met pech langs de weg? Zorg voor de veiligheid van jezelf en anderen op de weg door een gevarendriehoek te gebruiken. Schakel daarna pas pechhulp in om snel weer onderweg te zijn. 

Met een veiligheidshesje ben je zichtbaar voor andere weggebruikers. Zo kan je bijvoorbeeld veilig een lekke band vervangen aan de kant van de weg. Je bent verplicht om voor alle inzittenden een veiligheidshesje binnen handbereik te hebben. Houd deze daarom niet in je kofferbak, maar in het dashboard of in een EHBO-doos

Handig in de auto 

Sommige dingen zijn niet verplicht, maar wel handig om mee te nemen in de auto. Zo ga je met een gerust gevoel de weg op en ben je klaar voor elke situatie. Wij hebben deze dingen voor je op een rijtje gezet. 

Reservelampjes zijn geen verplichting, maar al je lampen moeten altijd werken. Maak het daarom makkelijker voor jezelf door een extra set mee te nemen.  

Een lekke band is nooit fijn. Door een reservewiel bij je te hebben maak je het vervangen ervan sneller en makkelijker. Zo kan je snel weer verder rijden.  

Draag je een bril tijdens het autorijden? Neem dan een reservebril mee voor het geval dat je bril kapot gaat of kwijtraakt.  

Het kan gebeuren dat de accu van je auto leeg raakt. Door startkabels in je kofferbak te houden kan je je auto weer starten.  

Rijden door andere landen 

Onderweg naar Frankrijk rijd je door verschillende landen heen. In elk land gelden weer andere regels voor wat er verplicht is om te hebben in je auto. Check daarom van tevoren de verplichtingen in de landen waar je doorheen rijdt. Denk bijvoorbeeld aan België, Duitsland, maar ook aan Nederland

Autoverzekering in het buitenland 

Of je nu in Nederland of het buitenland rijdt, je bent altijd verplicht om je auto te verzekeren met minimaal een WA-verzekering. Check wel van tevoren wat de dekking van je autoverzekering is in het buitenland. Kies bijvoorbeeld ook voor onze aanvullende dekkingen, zoals pechhulp. Zo helpen we je ook in het buitenland snel weer op weg.  

Wil je weten welke autoverzekering bij je past? 

Doe de autocheck