Ga naar inhoud

Pechhulp in Oostenrijk

Of je nu op wintersport gaat of in de zomer naar Oostenrijk reist, je wilt tijdens je vakantie niet met pech stil komen te staan. Toch kan dit je overkomen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over pechhulp in Oostenrijk, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.  

Autopech in Oostenrijk 

Heb je onverhoopt autopech in Oostenrijk? Dan is het belangrijk om jezelf en je medereizigers zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. Dit doe je door de volgende actiepunten te volgen:

  1. Zet je alarmlichten aan bij pech of een ongeval.
  2. Trek bij het verlaten van je auto een veiligheidsvest aan. De bestuurder van de auto is verplicht deze te dragen bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom.
  3. Bij pech is het gebruik van een gevarendriehoek buiten de bebouwde kom verplicht als je auto een obstakel vormt en het overige verkeer de auto niet tijdig kan zien. Het gebruik van een gevarendriehoek is niet verplicht als je auto stilstaat op een vluchtstrook van de snelweg. Plaats de gevarendriehoek op de juiste afstand achter je auto. Dat is binnen de bebouwde kom 50 meter, buiten de bebouwde kom 150 meter en op snelwegen 200 tot 250 meter.
  4. Neem contact op met de Oostenrijkse pechhulpdienst: ÖAMTC of ARBÖ. Je betaalt daarvoor wel een meerprijs. Ben je verzekerd voor pechhulp van Univé, neem dan eerst contact op met de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112.

Goed voorbereid op vakantie naar Oostenrijk 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om de kans op pech te verkleinen tijdens je vakantie in Oostenrijk, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:  

  • Installeer de Univé App en sla het Univé alarmnummer op: +31 592 348 112.  

  • Sla de alarmnummers van Oostenrijk op. 

  • Zorg ervoor dat je een veiligheidshesje, gevarendriehoek en EHBO-doos in de auto hebt liggen. Deze zijn verplicht om in de auto te hebben als je naar Oostenrijk gaat. 

  • Reis je in de winter naar Oostenrijk? Zorg dan voor winterbanden en sneeuwkettingen. Het gebruik van winterbanden is van 1 november t/m 15 april verplicht bij winterse omstandigheden. Sneeuwkettingen zijn verplicht als dat wordt aangegeven met een bord en de weg bedekt is met sneeuw of ijs.  

  • Controleer regelmatig het oliepeil en het niveau van de koelvloeistof.  

  • Stippel je route goed uit als je met een elektrische auto op pad gaat. Zo voorkom je dat je met een lege accu langs de weg komt te staan. 

Pechhulp Buitenland van Univé 

Naast je autoverzekering kun je ook kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland bij Univé. Hiermee wordt je auto bij pech gratis weggesleept naar een vakgarage in de buurt. Als je auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden, regelt Univé vervangend vervoer. Zo kun je blijven genieten van je reis, ook als het even wat minder voorspoedig verloopt.  

Tip: Sla het alarmnummer van Univé op en noteer je polisnummer voor de zekerheid. Zo kun je ons nog steeds bereiken als je even geen internetverbinding hebt. Bel bij autopech +31 592 348 112 of gebruik de Univé App. Met de aanvullende dekking Pechhulp bij de Univé-autoverzekering staat de hulpdienst voor je klaar om je weer op weg te helpen.