Ga naar inhoud

Auto uitlenen: verzekering nog geldig?

Veel mensen vragen zich af: mag iemand anders in mijn auto rijden van de verzekering? Wij leggen u graag uit hoe dit precies zit.

Even een auto lenen of uitlenen is geen probleem

Als u zelf geen auto heeft, is het fijn dat u even een auto kunt lenen van iemand anders. Andersom is het een kleine moeite om uw auto uit te lenen wanneer een familielid, buur of vriend deze nodig heeft.

Wanneer u deze persoon toestemming hebt gegeven om uw auto te gebruiken (bijvoorbeeld met een bruikleenovereenkomst) én er wordt met een geldig rijbewijs gereden, geldt uw verzekering ook bij het uitlenen van uw auto. Dat is een geruststellende gedachte voor zowel u als degene die uw auto leent.

Univé vergoedt schade afhankelijk van uw soort verzekering

Wij vergoeden de ontstane schade volgens de voorwaarden van de autoverzekering die u gekozen heeft. Zo is bij een WA-dekking alleen de schade verzekerd die aan anderen ontstaat. Is uw auto All Risk verzekerd, dan wordt ook de schade aan uw auto vergoed.

Let op: als de persoon die uw auto leent een schade veroorzaakt, kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de no-claimkorting die u heeft opgebouwd. 

Alleen als het uitlenen van uw auto af en toe gebeurt

De verzekering is uiteraard gewoon geldig als u nu en dan uw auto uitleent. Rijdt er structureel iemand anders in uw auto, dan moet u dit aan Univé doorgeven. Deze persoon komt dan als regelmatige bestuurder op uw verzekeringspolis te staan. Het kan zijn dat hierdoor de premie omhoog gaat.

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck