Ga naar inhoud

Andere weggebruikers

In het verkeer heb je altijd te maken met andere weggebruikers. Maar wie of wat heeft wanneer voorrang? Hier lees je er alles over.

Uitgelicht

Verkeersregels hulpdiensten

Je rijdt in de auto en plotseling hoor je een sirene. Weet je dan wat je moet doen? En wat de verkeersregels voor hulpdiensten zijn?

Lees meer

Regels richtingaanwijzer

Weet je de regels voor het gebruik van de richtingaanwijzer nog? Veel weggebruikers hebben er een hekel aan als een automobilist dit niet goed gebruikt. We leggen het uit.

Lees meer

Verkeersregels woonerf

Automobilisten mogen op een woonerf komen, maar er zijn vooral voetgangers en fietsers. Wat zijn de verkeersregels voor een woonerf?

Lees meer

Voorrangsregels

Met de voorrangsregels zorgen we ervoor dat het verkeer geordend is. En dat verkeersdeelnemers zo min mogelijk ongelukken veroorzaken. Hoe zit het ook alweer?

Lees meer

Verkeersregels tram

Het blijft voor veel mensen in het verkeer ingewikkeld: de verkeersregels rondom trams. Daarom zetten wij alle regels voor je op een rij.

Lees meer

Het zebrapad: hoe zat het ook al weer?

Het zebrapad kennen we ook wel als de voetgangersoversteekplaats. Maar wat zijn de regels ook al weer rondom een zebrapad?

Lees meer

Zo zit het met de busbaan

Wat is nou het verschil tussen een busbaan en bus strook? Hoe zit het met een bushalte? En hoe hoog is de boete voor het rijden op de busbaan?

Lees meer

Filerijden

Elke autorijder is wel eens in een file terecht gekomen. Hoe kun je veilig filerijden? Of nog beter: hoe zorg je ervoor dat je niet in een file terechtkomt?

Lees meer

Wist je dat...

uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat klagen over andere weggebruikers gezond is?

hulpdiensten met sirenes en zwaailichten aan af mogen wijken van alle verkeersregels?

andere weggebruikers worden gezien als grootste oorzaak van afleiding in het verkeer?

Meer lezen over auto en het verkeer