Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de werkmaterieelverzekering

Ja, dat valt standaard onder de dekking. Het maakt daarbij niet uit of de aanrijding op uw eigen bedrijfsterrein of op de openbare weg plaatsvindt.

Dit is alleen verzekerd tijdens normale agrarische grondbewerking. Normale agrarische grondbewerking zijn ondiepe grondbewerkingen die nodig zijn om de grond geschikt te maken of te houden voor het agrarische gebruik of verbouw van producten. Als u ook andere werkzaamheden, zoals graafwerkzaamheden met uw machineverricht kunt u die apart meeverzekeren metde aanvullende dekking Schade aan ondergrondse zaken.

Ja, u start direct op de maximale no-claimkorting van 55% (instapkorting).  Alleen bij een eventuele schuldschade valt u terug in korting. Na een jaar schadevrij rijden loopt die korting dan weer op.

Ja, volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Voor de wet is een motorrijtuig een voertuig dat zichzelf motorisch kan voortbewegen en een aandrijving op de wielen heeft. Daaronder valt dus ook werkmaterieel.

De wettelijke aansprakelijkheidsdekking (WA) verzekert alleen schade aan andere personen. Wilt u ook schade aan uw eigen voertuigen, uw werkmaterieel en/of uw gebouwen verzekeren? Dan biedt de aanvullende dekking Extra aanrijdingsschade uitkomst.

Na een schade krijgt u per eerstvolgende premiebetaaldatum een lagere no-claimkorting. En als u vaker schade claimt, kan de korting helemaal vervallen.

U krijgt de vervangingswaarde vergoed. Dit is het bedrag waarvoor u een vergelijkbare machine kunt kopen. Bij de vaststelling hiervan letten we bijvoorbeeld op de leeftijd van de machine en het eventuele aantal draaiuren.